4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Bakan Çelik akülü araba dağıttı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AK Parti hükümeti döneminde özel eğitim alan çocukların sayısında yüzde 117'lik bir artış olduğunu belirterek, "Özel eğitime devam eden çocukların sayısında bir patlama meydana gelmiştir. Bunun sebebi de özürlü yavrularımızı evlerinden alıp okullarına teslim ediyor olmamızdır. Okula gelemeyecek durumda olanlara da evinde hizmet veriyoruz" dedi.

 
Bakanı Çelik, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile ortaklaşa düzenlenen Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen akülü sandalye dağıtımı törenine katıldı. Çelik burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de Özürlüler Yasası'nın uzun yıllardır talep edilen ve eksikliği hissedilen bir yasa olduğunu ifade ederek, "İktidarımız döneminde özürlüler yasası çıktı. Bu yasa ile devlet bütçesine 1 katrilyon ek yük bindi. Biz bunu çok insani ve gerekli bir yük olarak görüyoruz" dedi. AK Parti hükümeti döneminde özel eğitim alan çocukların sayısında yüzde 117'lik bir artış olduğunu kaydeden Çelik, "Özel eğitime devam eden çocukların sayısında bir patlama meydana gelmiştir. Bunun sebebi de özürlü yavrularımızı evlerinden alıp okullarına teslim ediyoruz. Okula gelemeyecek durumda olanlara evinde hizmet veriyoruz. Bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine gidiyorsa ailesine 404 YTL para yardımında bulunuyoruz" diye konuştu.

 
Yoksulluğun parasızlığın eğitime engel olmadığını söyleyen Çelik, hedeflerinin okul çağındaki bütün engelli çocukları okullu yapmak olduğunu ifade etti. Dünya Sağlık Örgütü'nün ve Türkiye İstatistik Enstitüsü'nün özürlülük verilerine değinen Bakan Çelik, Türkiye'de kronik hastalığı olan herkesin özürlü konumuna girdiğini, bu yüzden Türkiye'de 8-9 milyon kişinin özürlü olarak kabul edildiğini söyledi. Eğitim çağındaki özürlü çocukların sayısının 300 bin olduğunu belirten Çelik, gelecek dönemde bu açığı kapatacaklarını ve herkesin okullu olacağını kaydetti.

 
Engellilerin bedenleri üzerinde taşıdıkları engellerin dışında toplumun önlerine koydukları bir engel olduğuna işaret eden Çelik, önemli olanın toplumun onların önlerine koydukları engelleri kaldırmak gerektiğini belirtti. Okul mimarisinde devrim niteliğinde değişiklikler yaptıklarını dile getiren Çelik, bundan sonra inşa edilecek olan okulların engellilerin daha rahata kullanabilecekleri okullar olacağını söyledi.


Daha sonra ortopedik engelli çocuklara akülü arabalarını veren Bakan Çelik, engelli çocukları kucağına alarak tekerlekli sandalyelerine oturttu. Çelik, ortopedik engelli çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 17:44:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?