3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bakan Çelik'ten hastane ziyareti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören işçileri ziyaret etti. İşçilerin bayramını kutlayan Bakan Çelik, meslek hastalıklarının uygun ortamlar hazırlandığında önlenebilir hastalıklar olduğunu ifade etti.

Bakan Çelik, hastane ziyaretinde ilk olarak hastaların durumuna ilişkin doktorlardan bilgi aldı. Daha sonra tek tek odaları gezen Bakan Çelik, hastaların sorunlarını dinledi. Kayseri Çinko Fabrikası'nda kurşun zehirlenmesi nedeniyle tedavi gören 12 işçi, Bakan Çelik'e sorunlarını anlattı.

Sağlıksız bir ortamda çalıştıklarını ve vücutlarında normal insanda olması geren çinko miktarının iki katı kadar çinko bulunduğu belirten işçiler, sürekli yorgunluk, halsizlik ve karın ağrısı çektiklerini söyledi.İşyeri doktorlarının kendilerine vücutlarında çinko oranını düşük gösteren rapor verdiğini iddia eden işçiler, bir arkadaşlarının şüphelenmesi üzerine Kayseri'de tıp fakültesinde test yaptırdıklarını ve buradaki ölçümlerde çinko miktarının yüksek çıktığını ifade etti.

İşçiler daha sonra da Ankara'ya gelerek tedavi görmeye başladıklarını aktardı.
Bakan Çelik ise, işçilere geçmiş olsun dilekleri sunarak gerekli incelemelerin yapılacağı sözünü verdi. Çelik, meslek hastalıklarının uygun ortamlar hazırlandığında önlenebilir hastalıklar olduğunu söyledi.

İşçilerin bayramını kutlayan Bakan Çelik onlara kırmızı karanfil ve hediye verdi. Bakan Çelik hastaneden ayrılışında ise gazetecilerin de bayramını kutlayarak onlara kırmızı karanfil hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 14:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?