3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bakan Eker: 'Bence iyi olur'

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Kürtçe köy isimlerinin geri verilmesine destek vererek, "Bence iyi olur" dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, 'Kaburgacı Selim Usta' isimli Diyarbakır yöresi yemeklerinin yapıldığı kebapçının Çukurambar şubesinin açılışına katıldı.

Açılışta basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Eker, bir gazetecinin KKKA hastalığı ve keneyle mücadele konusundaki çalışmaları sorması üzerine eğitimin önemine dikkat çekerek, virüs taşıyan kenelerin bulunduğu bölgelerde gerek çalışanların, gerekse ziyaretçilerin vücutlarında kene kontrolü yapmalarının önemini vurguladı.

Eker, kenenin 24 saat geçmeden virüs salmadığını belirterek, bu süre zarfında müdahalenin önemli olduğunu söyledi. Bakan Eker, vatandaşa pratik, doğru ve sonuç alınacak bilgi verilmesinin en etkili mücadele olacağını kaydetti.
"Kürtçe köy isimlerinin geri verilmesi yönündeki düşünceleri nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya ise Eker, "Yasal düzenlemeler gerekir. Kişisel görüşüm bence iyi olur" karşılığını verdi.

Daha sonra kebapçıyı gezerek bilgi alan Bakan Eker, bir tepsi içindeki kaburga kebabını kendi elleriyle servis yaparak, tesisin açılışını gerçekleştirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 18:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?