3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bakan Kavaf engellileri kabul etti

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven başkanlığındaki heyeti kabul eden Bakan Kavaf, toplumsal yaşama katılamayan özürlülere fırsat eşitliği sağlamak için etkin politikalar üretmenin çağdaş Türkiye'nin politikası gerektiğini söyledi. Kavaf, hükümet olarak da yardım değil hak eksenli bir politika sürdürdüklerini kaydetti.

Özürlülerin kendilerine yetmeleri, meslek edinmeleri, çevreyle sağlıklı ilişkiler kurarak toplumsal hayata katılmaları yönünde önemli adımlar atıldığını ifade eden Kavaf, "Bu adımlar devletin özürlüler için bir şefkat şemsiyesi olması gerektiği bilinciyle devam edecek" dedi.

AK Parti hükümeti döneminde çıkarılan Özürlüler Yasası'na da dikkat çeken Kavaf, mevzuatın etkili uygulanabilmesi için toplumsal bilinç ve katılımın önemini de vurguladı. Eğitimde feda edilecek hiçbir bireyin olmadığı düşüncesiyle özel eğitim ve destek eğitiminin özürlülere verilmeye başlandığını belirten Kavaf, özürlülerin istihdamı ve çevrenin ulaşılabilir kılınması konusunda da gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Daha sonra görme özürlü bir ilköğretim öğrencisi Zümrüt Semra Kırca, Bakan Kavaf'ın koltuğuna oturdu. Kırca, özürlü insanların evden çıkmamalarının çok kötü bir durum olduğunu belirterek, "Onlara eğitim ve destek verilmesi için inşallah ben de ileride bakan olduğum zaman çalışacağım" diye konuştu.

Bakan Kavaf'ın kendisine 'bir talimatın var mı?' şeklindeki sorusu üzerineyse Kırca, "Yok, sizin elinizden geleni yaptığınızı gördüğüm için" dedi. Bakan Kavak ve Kırca'nın birbirlerine çiçek vermelerinin ardından Kavaf ve toplantıya katılan özürlü gençler toplu fotoğraf çektirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 13:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?