4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Bakan Pepe'den sloganlara tepki

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, şehit cenazelerinde hükümet aleyhine atılan sloganlara tepki göstererek, terör ve şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapmanın doğru olmadığını söyledi.


"Yüzde 99'unun Müslüman olan bir ülkede cenaze namazlarında slogan atmanın örf ve adetlerimize uymaz" diyen Bakan Pepe, Başbakan Erdoğan'ın slogan atanlarla ilgili başlattığı soruşturmanın ise şehit yakınları değil bir gruba ait kadrolu çalışanlar olduğunu ifade etti. Çevre ve Orman Bakanı Pepe, Bakanlık Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.


Gazetecilerin, 22 Temmuz sonrası nasıl bir tablo beklediğini sorması üzerine, bunu bugünden görmenin zor olduğunu, sonuçlar için zamana ihtiyaç olduğunu söyledi. Kendisinin 5. dönem milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Bakan Pepe, AK Parti'nin tek başına iktidar olacağını ve Meclis'e bir üçüncü partinin girmesinin uzak bir ihtimal olduğunu söyledi.

Gazetecilerin terörle mücadele konusundaki görüşlerini sorması üzerine Pepe, dünyada bir çok devletin terörle mücadele ettiğini ancak Türkiye'de terörle mücadelenin içinde bulunduğu yanlışın terörün ve cenazelerin siyasete alet edilmesi olduğunu belirterek, "Terörün üzerinden, cenazeler üzerinden siyaset yapmak bunlar doğru şeyler değil. Terörle mücadele tüm kuruluşların ortak mücadele edeceği bir konudur. Tüm siyasi partiler ortak fikir ve kararlılık içinde olmalıdır" dedi. Gazetecilerin, şehit cenazelerinde yaşanan olayları hatırlatması üzerine Pepe, "Bizim milletimizin yüzde 99'u Müslümandır. Dinimiz cenaze namazlarında ölenin arkasından dua edilmesini buyur. Dinimizde, gelenek, göreneklerimizde cenaze namazlarında slogan atmak yoktur. Cami avlusunun siyaset alanı olarak görülmesi son derece yanlıştır. Buralarda birileri şehit olan askerlerimizin, subaylarımızın cenazesi vesilesiyle çok büyük gaflet içine giriyorlar. Cami avlusunda hakaret içiren sloganlar atanlar şehit yakınları değil. Onlar üzüntülerinden slogan atacak durumda değiller. Soruşturma açılan kişiler cami avlusundaki bazı gruplara ait kadrolu kişilerdir" dedi. Gazetecilerin, camilerde daha önce türban eylemlerinin yapıldığını hatırlatması üzerine Bakan Pepe, "Türban eylemlerini de tasvip etmiyoruz" diye cevap verdi.

PARTİLERE SEÇİM KAMPANYALARINDA ÇEVRE VE SES KİRLİLİĞİ YAPMAYIN UYARISI


Çevre ve Oran Bakanı Osman Pepe, yaklaşan genel seçimlerle ilgili siyasi partilerin seçim kampanyaları ile ilgili bir genelge yayınladıklarını hatırlatarak, siyasi parti temsilcilerini afiş, pankart, flamanın izin verilen yerler dışına asmamaları, seçim araçlarının çevreyi kirletmemesi ve gürültü kirliliği yapmaması konusunda uyardı. Bakan Pepe, kendisinin de seçim bölgesinde yürüteceği kampanyada iki afiş dışında hiçbir afiş kullanmayacağını, el ilanı ve yapıştırma dağıtmayacağını ve şehir merkezinde asla müzikli yayın yapmayacaklarını duyurdu.

Pepe ayrıca, seçim kampanyasında kullanacağı araçların emisyon kontrollerinin yapıldığını, çevre bandrollerinin de takıldığını belirterek, mensubu olduğu AK Parti'nin de bu genelgeye uyacağını söyledi. Bakan Pepe ayrıca, önümüzdeki hafta sonu yapılacak üniversite sınavlarının yapılacağı saatlerde şehir merkezlerinde gürültü yapılmaması ile ilgili de bir genelge yayınladıklarını bildirdi. Gazetecilerin, evinde ve bakanlıkta enerji ve su tasarrufu tedbirleri aldığını hatırlatarak, yeni AK Parti Genel Merkezi'ni nasıl bulduğunu sorması üzerine Bakan Pepe, "Genel Merkez'in ışıkları fazla, söndürülsün desem haber olur" diyerek espri yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 15:35:20
Güncelleme :14 Haziran 2007 Perşembe 15:53:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?