3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bakan Unakıtan Ankara'ya döndü

ABD'de geçirdiği kalp ameliyatının ardından bir süredir İstanbul'da dinlenen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ankara'ya geldi.

Bakan Unakıtan, eşi Ahsen Unıkıtan ile birlikte THY tarifeli seferiyle Esenboğa Havalimanı'na geldi. Unakıtan, kendisini VIP Salonu çıkışında karşılayan kalabalık basın ordusuna açıklamalarda bulundu. ABD'deki başarılı kalp ameliyatının ardından bir süre İstanbul'da dinlendiğini belirten Unakıtan, "Şimdi Ankara'ya geldim. İnşallah yarından itibaren de vazifemin başında olacağım" dedi.

Hastalığı boyunca kendisine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür eden Unakıtan, "Bu arada bizzat gelerek geçmiş olsun diyen, mesaj gönderen, gelemeyen, dualarını gönderen bütün herkese, Türk milletine teşekkür ediyorum. Bilhassa bizleri Amerika'da telefonla arayarak yalnız bırakmayan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve bakan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bütün dostlara teşekkürler" diye konuştu.

Bir gazetecinin, 'Bundan sonra tempoyu düşürecek misiniz? Hayatınızda ne gibi değişiklikler yapacaksınız? Diyet ve spor var mı?' sorusu üzerine Bakan Unakıtan, "Diyet değil ama spor var. Sporu bu arada herkese tavsiye etmek istiyorum. Çünkü hayatta çok önemli spor yapmak. Onu maalesef yeni öğrendik. Ama bundan sonra herhalde spor var. Tempoyu düşürmek değil, aksine daha da artırmak. Çünkü eskiden tıkanmış bir damarla çalışıyormuşuz, şimdi 5 damar birden, herhalde 5'e katlarız artık" dedi.

Unakıtan, gazetecilerin IMF ile ilişkilere yönelik sorusuna ise, "Ben uzun zamandan beri yoktum. Bu türlü yorumları yapmak şu anda doğru değil. Hele bir işe başlayalım da, ondan sonra yaparız. IMF ile bizim ortaklığımız var. Şimdiye kadar Türkiye 19 tane stand-by anlaşması yaptı. Dolayısıyla IMF olur veya olmaz demek için de Türk milletinin menfaatine uyuyor mu, uymuyor mu bunlara bakmak lazım. Yoksa her zaman görüşülür, konuşulur. Eğer uygun anlaşmalar olursa da, anlaşmalar yapılabilir her zaman" yanıtını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 22:32:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?