4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Bakan Yıldırım'ın pul merakı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Pula bugüne kadar ilgim sadece vergi daireleri ve mektupla sınırlıydı ancak bundan sonra bizi de pul koleksiyoncusu yapacaklar" dedi.
 
Atatürk'ün doğumunun 125. yılı kutlamaları çerçevesinde planlanan ve yıl boyunca Samsun, Amasya, Erzurum ve Sivas illerinde milli kongrelerle ilgili olarak açılan pul sergilerini sonuncusu Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde "Atatürk'ün Doğumu'nun 125. Yılı Milli Pul Sergisi, Çankaya-2006" adıyla açıldı.
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından açılan sergiye, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin, PTT Genel Müdürü Osman Tural, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu Mahmut Emirmahmutoğlu ve çok sayıda pul koleksiyoncusu katıldı. Serginin açılışında konuşan Bakan Yıldırım, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkmasının ardından Amasya, Erzurum, Sivas kongrelerinin ardından Kurtuluş Savaşı mücadelesine tüm Türk halkını katarak Cumhuriyeti kurduğunu hatırlatarak, bu pul sergisinin amacının da modern Türkiye Cumuhuriyeti'nin kurucusu yüce Atatürk'ün doğumunun 125. seneyi devriyesini anmak ve Kurtuluş Savaşı mücadelesinin safhalarını hafızalarda tazelemek olduğunu söyledi. Daha önce Samsun, Amasya, Erzurum ve Sivas'ta açılan serginin sonuncusunun bu sene Filate Derneği'nin desteği ile Ankara'da açıldığını belirten Yıldırım, pul koleksiyoncularını içinde barından Filateli Derneği'nin Türkiye'de pul koleksiyonculuğunun gelişmesinde büyük önemi olduğunu ifade etti. Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu Başkanı Mahmut Emirmahmutoğlu ise Filateli Derneği'ne sahip çıkan ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir pul sergisi açılışın gerçekleştiren bakan olarak Ulaştırma Bakanı Yıldırım'a şükran plaketi sundu.
 
Konuşmaların ardından serginin açılışını yapan Bakan Yıldırım, beraberindekilerle birlikte sergiyi gezdi. Filateli Derneği Başkanı Emirmahmutoğlu'ndan pullar hakkında ayrıntılı bilgi alan Bakan Yıldırım'a gazeteciler sergiyi nasıl bulduğunu sordu. Yıldırım, bağrından 25 bağımsız devlet çıkaran Türklerin zengin tarihi birikimine gözbebeği gibi bakılması gerektiğini belirterek, bu anlamda pulların tanıtımının da çok önemli olduğunu söyledi. "Tarihimizi geçmişimizi yaşatmazsak geleceğimizi kuramayız" diyen Yıldırım, kültürel değerlere azami ölçüde dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. Bir gazetecinin, 'Sayın Bakanım sizin pullara özel ilginiz oldu mu?" şeklindeki sorusuna Bakan Yıldırım, "Açıkçası benim bugüne kadar pullarla sadece vergi dairelerinde ve mektup gönderirken tanıştım ama yeni yeni bu işe bizi de sokacaklar" diye konuştu. "Pul koleksiyonunuz olacak mı" sorusuna ise Yıldırım, "Bakalım gidiş onu gösteriyor" şeklinde cevap verdi.
 
4 Kasım Cumartesi gününe kadar pulseverlerin beğenisine sunulacak olan sergide PTT tarafından 1924-2006 yılları arası Atatürk ile ilgili çıkartılan pulların tamamı, 1929-1968 yılları arası Esseler, Pul eskizleri, 2001 Altın Kanatları, Pasto Kartları, 1920 Anadolu Hükümeti Pulları, 1922-2005 yılları arası Atatürk ve Cumhuriyet Pulları, Başlangıcından günümüze kadar çıkartılmış olan Kişisel Pullar, Muhtelif Resim Baskı Örnekleri sergilenecek. Ayrıca Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonunca da çeşitli konularda koleksiyonlar sergilenecek.
Sergi sürelsince 'Atatürk'ün Doğumu'nun 125. Yılı Milli Pul Sergisi Çankaya 2006 30 Ekim-04 Kasım 2006 Ankara" ibareli özel tarih damgası kullandırılacak olup, aynı konuda hazırlanan pul baskılı posta kartı 30 Ekim 2006 satışa sunulacak.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2006 Pazartesi 14:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?