4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Bakanlığı 12 kere mahkum ettirdi

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden 2002 yılında ardından asıl kadrosunun bulunduğu müdür yardımcılığından soruşturmayla uzaklaştırılan Onur Kaya açtığı davaların tümünü kazanarak 4 yılı aşkın sürenin ardından tekrar Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına döndü.

AKP’nin iktidara gelmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir gecede hazırladığı ve kamuoyuna “1041 genelgesi” olarak yansıyan vekaleten yöneticilik yapanların görevlerinden alınmasını öngören düzenlemesi kapsamında Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan Onur Kaya, 4 yıl boyunca verdiği hukuk savaşını kazandı. 3 Aralık 2002 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınarak asıl görevi olan müdür yardımcılığına döndürülen Kaya, bu görevinden de soruşturmayla ilk olarak Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü’ne hizmetine verildi. İşleme karşı açtığı davayı kazanan Kaya yeni bir işlemle Yozgat’a ilköğretim müfettişi olarak gönderildi.

Yozgat’a gerçekleştirilen atama işlemine karşıda da Mahkeme’nin lehine yürütmeyi durdurma kararı verdiği Kaya, daha sonra tekrar Yozgat’a sınıf öğretmeni, buradan İstanbul’a rehber öğretmen, son olarak da Ankara Yenimahalle Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne verildi. Tüm atama işlemlerine ve hakkında yürütülen soruşturmalar sonucunda verilen disiplin cezalarına karşı açtığı toplam 12 davayı kazanan Kaya, Danıştay İkinci Daire tarafından da onanan kararla tekrar Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine kavuştu. Danıştay İkinci Daire, kararında şöyle dedi:

“Gerek davacı (Onur Kaya) hakkında uygulanan disiplin cezasının İdare Mahkemesi’nce iptal edilmiş olması, gerekse dosya kapsamında değerlendirilen soruşturmanın yapılış şekli ve davacıya atfedilen fiilin niteliği göz önüne alındığında, davacının yöneticilik görevinden alınarak bir başka ile öğretmen olarak atanmasını gerektirir boyutta bir fiilin olmadığı, dava konusu işlemin kamu yararı ve hizmet gerekleri doğrultusunda tesis edilmediği, sebep unsuru yönünden hukuka açıkça aykırı olduğu ve uygulanması halinde davacının telafisi güç zararlara uğramasına yol açacağı sonucuna varılmıştır.”

Milli Eğitim Bakanlığı Danıştay kararı ardından Kaya’nın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine tekrar dönmesi yönünde kararnamesini hazırlayarak bildirimde bulundu.



anka
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2007 Salı 10:47:14
Güncelleme :24 Nisan 2007 Salı 10:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?