3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bakanlık önünde yemek eylemi

Türk Sağlık-Sen üyeleri, hastanelerde personelden yemek parası alınmasını Maliye Bakanlığı önünde mısır patlatıp, yumurta pişirerek protesto etti.

Maliye Bakanlığı önünde toplanan Türk Sağlık-Sen üyesi kamu çalışanları, hastanelerde personelden yemek parası alınmasını protesto etti. Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci, burada yaptığı basın açıklamasında, 'Ya yemek ya öğle arası izin istiyoruz' adıyla eylemlerini Türkiye genelinde gerçekleştirdiklerini belirterek, muayene katkı payı ve yemek ücretlerinin ardından yarın kamu kurumlarının otoparkları, tuvaletleri de kamu çalışanlarına paralı olursa kimsenin şaşırmaması gerektiğini söyledi.

Çalışanların kurumlarındaki ücretli yemek hizmetinden yararlanmayarak öğle arası kurum dışına gitmeleri durumunda 1.5 saat sağlık hizmetinin duracağını kaydeden Kahveci, bu 1.5 saat içinde yaşanacak sorunlardan çalışanlardan yemek ücreti alınmasını isteyen Maliye Bakanlığı ve bu kararı uygulayan Sağlık Bakanlığı'nın sorumlu olacağını ifade etti.

'Ekmek için kavgamız, memleket sevdamız' şeklinde slogan atan kamu çalışanları, daha sonra uygulamayı protesto için piknik tüpünün üzerinde mısır patlatıp, yumurta pişirerek yedi. Eylem, olaysız şekilde sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 17:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?