1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Balık hallerine AB standardı

AB mevzuatına uygun tek bir balık hali bile bulunmayan Türkiye’de, belediyelerin AB standartlarına uygun balık hali yapımını teşvik amacıyla, eğitim çalışması yapıldı.

Bu yıl başında uygulamaya konan "Su Ürünleri Sektörünün AB Müktesebatına Yasal ve Kurumsal Uyumu Projesi" kapsamında Hollanda’dan geler iki uzman en fazla balık satılan 10 belediyenin balık hali yetkililerine yönelik seminer verdi.

Eğitim çalışması sırasında, modern ve etkin çalışan balık hallerinin nasıl tasarlanması gerektiği üzerinde duruldu. AB ile yürütülen uyum projesi kapsamında, bir de örnek balık hali yapılması kararlaştırıldı.

Eğitim toplantısına hal işletmecisi konumunda bulunan veya hal kurma çalışmalarını sürdüren İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Bursa, Mersin Büyükşehir Belediyeleri ile Çanakkale, Trabzon, Ordu, Balıkesir-Bandırma belediyelerinden yetkililer katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesini temsilen Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Müdürü Yakup Sarı eğitim çalışmasına katıldı. Balık hallerinin iyileştirilmesi için bu eğitim seminerine katıldıklarını belirten Yakup Sarı, Ankara’daki balık halinin kapalı bir mekana taşınacağını söyledi.

Seminerde ayrıca balık satışlarının bundan sonra "müzayede" usulüyle yapılmasının kararlaştırıldığını ifade eden Yakup Sarı, balık hallerinin hijyen standartlarına uyacağını ve balıkların ambalajlanarak nakledileceğini belirtti. Toptancı Hal Müdürü Yakup Sarı, "Kasalarla getirilen balıkların buzlanmış şekilde, ambalajlı bir halde getirilmesine dikkat edeceğiz. Ttemizlenmesi elde yapılan bazı balık türleri ise tek tek ambalajlanacak. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, hijyenik bir hal ve balık nakliyatıdır" diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 12:36:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?