4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Bar ve işyeri sahiplerini tehdit ediyorlardı!

Çankaya'da lüks bir restoran, bar ve işyeri sahibi ile çalışanlarının silahla tehdit edildikleri iddiasıyla yapılan Kaldırım Operasyonu kapsamında 3 kişi tutuklandı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltında bulundurulan 16 zanlı, polisteki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Terör ve organize suçlara bakmakla yükümlü Cumhuriyet savcıları tarafından sorgulanan 16 zanlıdan 6'sı tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 11. Ağır Ceza Hakimi Ramazan Aksan tarafından sorgulanan zanlılardan O.K, S.Ç. ve M.A. 'haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüte üye olmak, yağmaya teşebbüs' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÖNCEKİ HABER

Ankara polisi, aralarında eski DYP milletvekili Sedat Bucak'ın koruma ve danışmanının da bulunduğu 19 kişiyi 'Kaldırım Operasyonu' kapsamında gözaltına aldı.

 
Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda bir aşiretin mensubu olduğu belirlenen R.Ö., M.V.Ç. ve S.Ç. liderliğindeki bazı kişilerin Çankaya'da lüks restoran, bar ve otopark işletmeciliği yapan işyeri sahibi veya çalışanlarını tehdit etmek suretiyle sindirdikleri, kendilerine zarar verileceği korkusuyla şikayetçi olmayan mağdur kişilerin bu durumlarından faydalanarak işyerlerinin işletme haklarını ellerinden aldıkları veya karşılıksız olarak faydalanmak suretiyle haksız ekonomik çıkar sağladıkları belirlendi. Şebekenin ayrıca silah ve uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddia edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, suç delillerinin tespit edilerek ele geçirilmesi amacıyla cumhuriyet başsavcılığının talimatları doğrultusunda soruşturma başlattı. Yapılan çalışmalarda, zanlıların haksız ekonomik kazanç sağlamak amacıyla suç örgütü kurarak yönettikleri, örgüt mensuplarının verilen talimatlar doğrultusunda hiyerarşik yapıya göre sistematik bir şekilde hareket ettiği, Ankara genelinde bulunan umuma açık yerlerde silahla adam yaraladıkları, mala zarar verdikleri, tehdit ve baskı ile işyeri sahipleri ve çalışanlarını sindirerek karşılıksız faydalandıkları, umama açık yerlere ait otoparkların işletme haklarını işletenlerden zorla almak suretiyle kendilerine haksız çıkar sağladıkları belirlendi.


Yapılan tespitlerin ardından düzenlenen operasyonda, DYP eski milletvekili Sedat Bucak'ın danışmanı ve aynı zamanda Kültür Bakanlığı'nda AKP uzmanı olan C.T., Bucak'ın şoförü ve koruması olan R.Ö., O.K., S.Ç., M.A., A.A., B.B., B.K., T.T., H.U.Ç., L.T., M.Ö., M.O., A.C.T., L.K., R.E.B., B.Y., U.B., M.K.S. isimli toplam 19 kişi gözaltına alındı. B.K., U.B. ve M.K.S. polis sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Zanlılardan R.Ö.'nün üzerinde Yüzbaşı S.Y. ismine düzenlenmiş Jandarma İstihbarat Teşkilatı
(JİT) sahte kimliği çıktı. Zanlı, kimliği kendisine emekli Tuğgeneral V.K.'nın verdiğini öne sürdü. Adına kimlik düzenlenen Yüzbaşı S.Y.'nin de Susurluk sürecinde isminin geçtiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında 13 müştekinin ifadesine başvurulurken operasyonda patlayıcı madde, 3 adet tabanca, 2 adet av tüfeği, 3 adet telsiz, askeri kimlikler, 12 gram esrar, 1 adet sallama, 1 adet Bilkent Üniversitesi öğrenci kimliği ele geçirildi. Zanlılar polis sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 19:21:56
Güncelleme :18 Haziran 2007 Pazartesi 21:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?