4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Barajlarda su seviyesi yüzde 5'e indi

Başkentin barajlarındaki doluluk oranının düşmesi ve Ağustos'tan itibaren su kesintilerine başlanmasının planlanması susuzlukla ilgili tedbirleri artırdı.


Ankara çevresindeki Çamlıdere, Kurtboğazı, Eğrekkaya, Akyar ve Çubuk 2 barajlarında su seviyesi yaklaşık yüzde 5'e indi.

Su kapasiteleri toplam 1 milyar 509 milyon metreküp olan barajlarda şu anda 50 milyon metreküp civarında kullanılabilir su bulunuyor.

Barajlardaki su seviyelerinin minimum seviyelere inmesine karşın hava sıcaklıklarının artan bir seyir izlemesi ise yeşil alanları olumsuz etkiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Başkenti süsleyen ağaçları ve yeşil alanları tankerlerle sulamaya çalışmasına karşın birçok park ve refüjlerde sararma görülmeye başlandı.

Belediye ekipleri, kentin bazı bölgelerindeki refüjlerde kuraklığa dayanıklı peyzaj uygulamalarına başladı.

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, su israfının önüne geçilmesi amacıyla denetimleri artırdıklarını bildirdiler.

Suyla ilgili uyarı ve yasaklara rağmen suyu tasarruflu kullanmadığı, gece yarısı şebeke suyuyla bahçe suladıkları, halı ve otomobil yıkadıkları belirlenen kişilere para cezası uygulayamaya devam edeceklerini vurguladılar.

Yetkililer, su yasağına uymadıkları tespit edilen kişi ve firmalara bugüne kadar 3 bin YTL civarında ceza kestiklerini ifade ettiler.

Ağustos'dan itibaren uygulanması beklenen kesinti nedeniyle susuz kalmaktan endişelenen vatandaşlar ise evlerine su bidonları ve yedek depolar alarak kesintilere karşı tedbir alma yoluna gidiyor.


AA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 10:10:58
Güncelleme :25 Temmuz 2007 Çarşamba 10:18:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?