3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bardakoğlu'ndan ''Aşure mesajı''

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, yayımladığı ''Aşure mesajı''nda başta Hz. Hüseyin olmak üzere tüm Kerbela şehitlerini andı.

Ali Bardakoğlu, yayınladığı mesajında, bütün Müslümanlar için kutsal aylardan biri olan ve Hz. Muhammed'in ''Allah'ın ayı'' olarak nitelediği Muharrem ayına girildiğini hatırlatarak, bu ay ve bu ayın onuncu gününün önceki peygamberler ve ümmetleri açısından olduğu kadar Müslümanlar açısından da ayrı bir önem taşıdığını vurguladı.

Hz. Muhammed'in Muharrem ayının 9, 10. ve 11. günlerinde oruç tuttuğunu ve Müslümanlara da bugünlerde oruç tutmalarını tavsiye ettiğini belirten Bardakoğlu, ancak Muharrem ayının 10. gününün Müslümanlar açısından çok daha özel bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Bardakoğlu, ''Aşura mesajı''nda şunları kaydetti:
''Sevgili Peygamberimizin 'dünyanın iki çiçeği', 'cennet çocuklarının efendileri' diye övdüğü, Hz. Ali ile Hz. Fatıma'nın ciğerparelerinden biri olan Hz. Hüseyin ve 70'den fazla arkadaşı 10 Muharrem 61'de (10 Ekim 680) siyasi ihtiraslar uğruna Kerbela'da önce susuz bırakılmış, ardından da hunharca şehit edilmiştir. Bu elim olay, Hz. Peygamberi ve O'nun Ehl-i Beyti'ni seven biz bütün müminleri derinden yaralamış, kalplerimizi incitmiş, bölgesi, kültürü, mezhep ve meşrebi ne olursa olsun yediden yetmişe bütün Müslümanları derin acılara sevk etmiştir. Hz. Nuh'un ve Hz. Musa'nın kurtuluşları gibi insanlık tarihi için pek çok önemli hadisenin cereyan ettiği kabul edilen Aşura günü, Hz. Hüseyin'in bu günde şehit edilmesi nedeniyle Müslümanların ortak hafızasında artık bu müessif olayla hatırlanır olmuş, Mazlum-ı Kerbela Hz. Hüseyin'e duyulan sevgi şiirlere ve maktellere yansımış, neticede Hz. Hüseyin, bütün müminlerin gönüllerinde taht kurarken, ona ve yakınlarına bu zulmü reva görenler tarih karşısında ve vicdanlarda mahkum edilmiştir. Bu vesile ile, başta Seyyid-i Şüheda-yı Kerbela Hz. Hüseyin olmak üzere bütün Kerbela şehitlerini rahmetle anıyor, bütün Müslümanlara düşen görevin bu tür müessif olayların tekrarlanmasını önleyecek bir bilinç ve anlayışa sahip olarak kardeşlik, birlik ve beraberliğimizi korumak olduğunu hatırlatıyor, Hz. Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında kenetlenen sevgi ve bağlılığımızın perçinleşmesini Cenab-ı Mevla'dan temenni ediyorum.''

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 15:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?