4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Bariyer araca saplandı

Başkentte meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2'si ağır 6 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Çankaya Sakıp Sabancı Bulvarı'nda gece saatlerinde meydana gelen kazada AŞTİ istikametine gitmekte olan 06 GD 260 plakalı otomobilin sürücü Engin Ö. direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle bariyerin motor kısmından girip arka koltuğa saplandığı otomobilin sağ ön koltukta oturan Engin Ö.'nün arkadaşı, araçta sıkıştı. Bariyerlerin ok gibi saplandığı araçta bulunan Engin Ö. ve arka koltukta oturan 2 arkadaşı kazadan hafif yaralarla kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri araçta sıkışan yaralıyı kurtarmak için elektrikli makasla müdahale ederken, yaralının acı içinde bağırması dikkat çekti. Uzun uğraşlar sonucunda yaralı, itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından sıkıştığı yerden kurtarıldı.

Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza sonrası otomobilde büyük çapta hasar oluştu.

Öte yandan Çankaya, İmrahor Caddesi'nde meydana gelen kazada 06 BK 316 plakalı otomobiliyle seyir halinde olan Selçuk T. buzlanan yolun kayganlaşması ve dikkatsizlik nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil, yol kenarındaki tepeye çarptıktan sonra takla attı. Sürücünün yan tarafında oturan Tarkan G. ters dönen araçta sıkıştı. Kazayı gören vatandaşlar, durumu polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ve sağlık ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan Tarkan G.'nin olay yerinde kalbi durdu. Sağlık ekiplerinin yerinde müdahalesi ile tekrar yaşama döndürülen Tarkan G. ile sürücü Selçuk T. olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından hemen ambulanslarla Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tedavi altına alınan Selçuk T.'nin durumunun iyi olduğu, Tarkan G.'nin ise yaşam mücadelesinin devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan ters dönen otomobilin parçaları yola savrulurken, araçta bulunun alkol şişeleri ise dikkat çekti. Polis, kazalarla ilgili soruşturma başlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2012 Pazar 12:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?