3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başarılı satranççılar ödüllendirildi

Mamak Belediyesi ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen 3. Geleneksel Mamak Satranç Turnuvası final karşılaşmalarıyla sona erdi. Turnuvada dereceye giren sporculara ödülleri, Mamak Belediye Başkanlığı’nda düzenlenen törenle verildi.

180 Sporcu Katıldı

Mamak Belediyesi ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen 3. Geleneksel Satranç Turnuvası’nda heyecan sona erdi.

Sporu etkin, verimli, dinamik bir yapıya kavuşturmak, çocukları ve gençleri zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak, sporu yaşam biçimi haline getirmek, yetenekli sporcuları kazanmak amacıyla gerçekleştirilen turnuva 3 gün sürdü. İlköğretim, ortaöğretim ve liseler arasında üç kategoride yapılan turnuvaya 180 sporcu katıldı.  Mamak Belediye Başkanlığı Yemek Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvaya, öğretmenler ve velilerde yoğun ilgi gösterdi.

Şampiyonlar Belli Oldu

Çekişmeli maçlara sahne olan turnuva sonunda küçük erkeklerde birinciliği Özkent Akbilek İlköğretim Okulu’ndan Adem Okan Yaşar, küçük kızlarda Özkent Akbilek İlköğretim Okulu’ndan Melike Sargın, yıldız erkeklerde Süleyman Nazif İlköğretim Okulu’ndan Eray Deniz, yıldız kızlarda Yahya Kemal İlköğretim Okulu’ndan Fatmanur Köprülü, genç erkeklerde Ortaköy 80. Yıl Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nden Eren Aktaş kazandı.

En Küçük ve En Centilmen

Turnuvada ayrıca en küçük sporcu olan Açıkalın İlköğretim Okulu’nda Ata Cem Kılıç’a ve  en centilmen sporcu seçilen Ayşe Zeki Sayan İlköğretim Okulu’ndan Erdem Eminoğlu’na da Fair Play ödülü verildi.

Ödüller

Şampiyonlar için Mamak Belediye Başkanlığı’nda ödül töreni düzenlendi. Kategorilerde ilk 4’e giren sporculara katılım belgesiyle beraber, t-shirt, şapka ve madalya verildi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 12:13:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?