5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Başbakan,Berlusconi'yi yine unutmadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan'ın nikah şahitliğini yapan ve 'dostum' diye hitap ettiği İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi'yi unutmadı. Başbakan Erdoğan, partisinin 11 Kasım'da gerçekleştirilecek 2. Olağan Büyük Kongresi'ne Berlusconi'yi de davet etti.
 
Erdoğan'ın özel davetlileri arasında Danimarka'da yayınlanan ve İslam dünyasını ayağa kaldıran karikatürlere en sert tepkiyi gösteren Danimarka Muhafazakar Halk Partisi lideri Bendt Bendtsen de yer alıyor. Kongreye katılacağını belirten Macaristan Başbakanı Ferenc Gyurcsany, ülkesindeki halk ayaklanmasını gerekçe göstererek, kongreye katılmaktan vazgeçti.
 
AK Parti, 11 Kasım 2006 tarihinde gerçekleştirilecek 2. Olağan Büyük Kongre için 10 binin üzerinde davetiye bastırdı. Kongre hazırlıklarını sürdüren AK Parti, davetli listesini de belirlemeye başladı. Kongreye, Türkiye'deki protokolün yanı sıra yabancı konuklar da davet edilecek. Yurtdışından önemli konukları ağırlamaya hazırlanan AK Parti bu çerçevede, Avrupa Parlamentosu'nun en güçlü gruplarından Hıristiyan Demokratların üye olduğu Avrupa Halk Partisi Grubu Başkanı Wilfried Martens ve Liberaller Grubu Başkanı Graham Watson için Brüksel'deki merkez ofise davetiye gönderecek.
 
Erdoğan'ın davetlileri arasında Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis başta olmak üzere Hıristiyan Demokratlara üye iktidar ve muhalefet partilerinin tümü yer aldı. Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan'ın nikah şahitliğini yapan ve 'dostum' diye hitap ettiği İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi'yi de unutmadı. Erdoğan, partisinin kongresine Berlusconi'yi de davet etti. AK Parti, parlamentosundan sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere hapis cezası öngören yasa tasarısını kabul eden Fransa'da da İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy'e kongre davetiyesi yolladı. Geçtiğimiz yıl İslam dünyasını ayağa kaldıran karikatürlerin yayınlandığı Danimarka da AK Parti'nin davetli listesinde yer aldı. Hz. Muhammed'e hakaretler içeren karikatürlere en sert tepkiyi gösteren Danimarka Muhafazakar Halk Partisi lideri Bendt Bendtsen kongreye davet edildi. Bendtsen, Danimarka'da ifade özgürlüğü bulunduğunu ancak bunun kişilerin inançlarına saldırı anlamına gelmediğini belirterek, "O karikatürlerden ciddi biçimde olumsuz etkilendim. Hoşuma gitmedi. Müslümanların tepkisiyle aynı şeyleri hissettim" demişti.
 
Kongre davetine olumlu cevap veren Macaristan Başbakanı Ferenc Gyurcsany ile Çek Cumhuriyeti Başbakanı mazeret bildirerek, kongreye katılmaktan son anda vazgeçti. Macaristan Başbakanı Gyurcsany, ülkesindeki halk ayaklanmasını gerekçe göstererek, bu ortamda gelemeyeceğini bildirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 11:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?