2
Mayıs
2024
Perşembe
ANKARA

Başbakan Erdoğan, Modern Çarşı'yı inceledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çıkan yangında kullanılmaz hale gelen Modern Çarşı’da incelemelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ankara Valisi Yahya Gür ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile incelemede bulunduğu yangın yerinde itfaiye yetkililerinden bilgi aldı. Başbakan Erdoğan, ayrılırken gazetecilerin sorusu üzerine, itfaiye ekiplerinin yangını tamamen kontrol altına aldıklarını, soğutma işlemlerinin ise sürdüğünü belirtti.

Erdoğan, "Çarşıdaki dükkanların sattıkları malzeme nedeniyle çok büyük bir tehlike atlatıldığı ortada. Allah korusun, böyle bir yerde, sadece Modern Çarşı’da değil, gerek insan gerekse çevredeki binalara sıçraması noktasında çevrede de çok zararlar meydana gelebilirdi" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanlarını seferber etmesi ve itfaiyenin tecrübesi sayesinde büyük bir felaketin önlendiğini kaydeden Erdoğan, görevlilere teşekkür etti.
Başbakan Erdoğan, yangından zarar gören dükkan sahiplerinin hükümet tarafından destekleneceklerini ve ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi. Erdoğan, "Konuyla ilgili çeşitli bakanlıklarda çalışmalar başlatıldı. Değerlendirmeleri yapacağız, hasar tespitlerini valilik yapacak, biz de hükümet olarak elimizden gelen desteği, yardımı vereceğiz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’ün yangında 45 trilyon lira gibi bir zarar olduğundan söz ettiğinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Bu tür rakamları, böyle bir tespit yapmadan telaffuz etmek çok yanlış. Bunlar ciddi meseleler. Bunların değerlendirmesi en iyi şekliyle yapılır, ondan sonra konuşulur. Yani bu rakamları neye göre veriyor? Yani bu dükkanların envanterini mi tuttunuz? Hesaplar sizde mi? Neye göre bu rakamı veriyorsunuz? Bunlar yanlış şeyler. Yarın sayın valimizin riyasetinde, kimleri tayin edecekse onlarla birlikte hasar tespit çalışmaları yapılır, ondan sonra bunun kararı verilir. İstanbul’da terör olayları oldu. Orada da birçok rakamlar çıkartıldı, ama bakıyoruz ki söylendiği gibi şeyler çıkmıyor. Burada sigortalı olan var, sigortalı olmayan var. Vergi ödemesi gereken var, borç, çeki, senedi olan var. Bunların değerlendirmeleri yapılacak, ondan sonra da vatandaşımızı en az zararla nasıl kurtarabilirsek biz de onun gayreti içerisinde olacağız. Şüphesiz ki hiç zarar etmemesi mümkün değil, ama en az zararla nasıl kurtarılabilir bunun gayreti içerisinde olacağız. Elele, dayanışmayla buradan çıkmanın gayreti içinde olacağız."

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2003 Perşembe 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 15:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?