3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başbakan Erdoğan İngiltere'ye gitti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kabinede revizyon her zaman yapılabilir. Değerlendirme içerisindeyim. Kabinede de partide de revizyon olabilir. Bunun seçimle bir bağlantısı yok, performansla ilgili bir konudur" dedi.

Başbakan Erdoğan İngiltere'ye gitmeden önce Esenboğa Havaalanı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in 'DTP iyice Ermenistan sınırına dayandı' sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Bu ülke hepimizin. Böyle bir değerlendirme doğru değil. Kars, Ardahan, Hatay'ı AK Parti kazandı. Bunlar sınır iller değil mi? Öyle bir şey olmaz. Bireysel yorum farklılığı olabilir. Ben Sayın Çiçek'in 'dayandı' ifadesini kullandığını sanmıyorum" dedi.

Erdoğan, Güneydoğu'da DTP'nin bir çok ildre belediye başkanlığı seçimini kazandığının sorulması üzerine ise "Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinin tamamına bakmak lazım. Güneydoğu'da il genel meclisi oyları AK Parti'nin yüzde 34, DTP'nin ise yüzde 24'tür. Arada 10 puanlık fark var. Her iki bölgenin birinci partisi AK Parti'dir. Biz barış içinde yarıştık. Ancak Güneydoğu'da alınan sonuçlarla ilgili değerlendirmeler yapıyoruz. Meseleyi bilyimsel boyutuyla inceleyeceğiz, sonra atılması gereken adımlar neyse üzerine gideceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nda konuşulan bazı özel ve gizli konuların medyada yeralmasına tepki göstererek, yalan haber yazan habercileri eleştirdi. Olmayan bir konuyu medyanın 'özel haber' başlığı altında haber yaptığını anlatan Erdoğan, "Böyle habercilik olmaz. Altı bakan gizli bir toplantıyı nasıl deşifre eder bana bunu ispatlasınlar. 6 bakanı da dışarı koyarım" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, IMF ile görüşmelerin devam ettiğini, ancak 'nereden buldun, nasıl tükettin' şeklindeki anlayışı kabul etmeyeceklerini ve bu yöndeki bir talebi imzalamayacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 15:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?