4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Başbakan korumalarına El Kaide tedbiri

El Kaide operasyonlarında Başbakan Erdoğan'ın koruma polislerinin telsiz frekanslarına ayarlanmış telsizlerin ele geçirilmesi üzerine başbakanlık koruma müdürlüğü harekete geçti.

Korumaların kullandığı frekanslar yeniden düzenledi, başbakanın geçiş güzergahındaki tedbirler tekrar gözden geçirildi.

Türkiye genelinde düzenlenen El Kaide operasyonlarında ele geçirilen örgüte ait telsizlerin frekanslarıyla Başbakanlık koruma polislerinin kullandığı frekansın aynı olduğu dikkat çekti.

Bunun üzerine harekete geçen koruma müdürlüğü telsiz frekanslarının tekrar düzenlenmesine karar verdi.

Gerçi Polis kaynakları, El Kaide operasyonundaki telsizler ele geçirilmiş olmasa bile bu tür önlemlerin düzenli olarak alındığına dikkat çekiyor ; ama operasyon sonrasında kodların aniden değiştirilmesi de gözden kaçmıyor

Alınan önlemler sadece kodların değiştirilmesiyle sınırlı değil elbet. Bundan sonra Başbakan'ın geçeceği güzergahlarda bir dizi yeni önlemler alınacak.

Bundan sonra, Erdoğan'ın geçeceği güzergahlarda veya gideceği programlarda güzergah bildiren telsiz konuşması yapılmayacak. Erdoğan'ın güzergahı önceden, öncü araca ve koruma amirine bildirilecek.

Telsizden yanıltma amaçlı yapılan "farklı güzergah bildirme" anonsları daha sık tekrarlanacak. Telsiz konuşmasının zorunlu olduğu durumlarda ise özel kodlar kullanılacak. Bu kodlar sık sık değiştirilecek.

Ani verilen bir kararda veya güzergah değişikliğinde öncü araca göre hareket edilecek. Diğer ekibe telefonla bilgi verilecek.

Başbakanlık korumaları da diğer önemli kişileri koruyanlar gibi düzenli olarak eğitimden geçiriliyor. Erdoğan'ın konvoyunda telsiz, mobil telefon ve diğer haberleşme araçlarını engelleyen, uzaktan kumanda mekanizmalarını etkisiz hale getiren Jammer adlı aygıt kullanılıyor

Muhammet Seçkin ERGÜN-Samanyolu Haber
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 15:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?