3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başbakandan İstiklal Marşı mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Marşı'nın tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir vesika niteliğinde olduğunu belirterek, "Bu ruhla cumhuriyetimizi 100. yılına hazırlamaya, medeni milletler camiasında hak ettiği güce ve itibara ulaştırmaya, istiklal mücadelemiz gibi istikbal mücadelemizi de başarmaya kararlıyız" dedi.

Başbakan Erdoğan, İstiklal Marşı'nın kabulünün 87. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Erdoğan, mesajında vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un büyük bir azim, inanç ve fedakarlıkla kazanılan istiklal mücadelesini muhteşem mısralarıyla İstiklal Marşı'nda ebedileştirdiğini kaydetti. "Milletimizin vatan sevgisi, istiklal aşkı ve milli mücadele ruhu, en derin ve gerçek anlamıyla bu mısralarda ifadesini bulmuştur" diyen Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün de milletimizin ortak sesi, ortak vicdanı olmaya devam eden İstiklal Marşı, İstiklal mücadelemizin ölümsüz destanıdır. Milli marşımız, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan bir tarihi vesika niteliğindedir. İnanıyorum ki milletimizi meydana getiren bütün fertler olarak bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik ruhunu, bu gönül birliğini dinmez bir coşkuyla ilelebet muhafaza edeceğiz. Bu ruhla cumhuriyetimizi 100. yılına hazırlamaya, medeni milletler camiasında hak ettiği güce ve itibara ulaştırmaya, istiklal mücadelemiz gibi istikbal mücadelemizi de başarmaya kararlıyız. Bunun için cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetleri aşma hedefi etrafında birleşerek daha iyi, daha müreffeh bir gelecek için azimle, inançla çalışmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle İstiklal Marşımızın TBMM'de kabulünün 88. yıldönümünü kutluyor, milli şairimiz, büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy'u ve
bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum."
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 12:39:53
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 12:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?