5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Başbakan'ı kurtaran 'balyoz' meclis'te

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baygın bir halde içerisinde kilitli kaldığı makam aracından çıkarılmasını sağlayan "balyoz"u inşaat işçilerinden hatıra olarak aldı. Balyozu ölene kadar saklayacağını belirten Berdibek, "Bu balyoz Cenab-ı Allah'ın bir lütfu" dedi.
 
Başbakan Erdoğan'ın kilitli kaldığı makam aracından kurtaran balyozu AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek aldı. Balyozu Güven Hastanesi'nin yanındaki inşaattan alarak Meclis'teki makamına getiren Berdibek, balyozun Osmanlı tuğrası kadar değerli olduğunu söyledi. Kendisinin de inşaatçı olduğunu hatırlatan Berdibek, Güven Hastanesi'nin yanında bir inşaat alanının olmasının ve balyozun bulunmasının Başbakan'ın sağlığı için önemli bir yer tuttuğunu kaydetti. "Herkes olayın tıbbi yönünü düşünüyordu ben ise bu işin kahramanı balyozun peşindeydim" diyen Berdibek, olayın ardından inşaat alanına giderek işçilerle görüştüğünü, kendisini tanıttığını ve balyozu aldığını bildirdi. Balyozun manevi değeri olduğunun altını çizen Berdibek, "Bu balyoz bize Cenab-ı Allah'ın bir lütfu. Ülke istikrarlı bir dönem yaşarken olumsuz bir durum yaşanması çok ciddi zararlar verirdi. Bu balyozu şimdi makamımın, görevimin sona ermesi halinde de evimin bir köşesinde ölene kadar saklayacağım. Sayın Başbakanımızı 'baba sevgisi' ile seviyoruz. Cankurtaran bir balyoz. Bu yüzden ölene kadar saklayacağım. Benim için Osmanlı tuğrası gibi değerli" diye konuştu.
 
Berdibek, Başbakan'ın zırhlı makam aracının camlarının taşla, levye ve silahla asla kırılamayacağını ancak balyozla kırılabileceğini dile getirerek, "Sanki o balyoz oraya Cenab-ı Allah'ın emriyle gelmiş gibiydi" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 17:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?