5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Başbakanlığa "e-Türkiye" ödülü

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından 4.'sü düzenlenen "e-Türkiye" ödülleri sahiplerini buldu. 

Başbakanlık, BİMER projesiyle Kamudan Kamuya e-Hizmetler kategorisinde birinciliği kazandı. TÜSİAD ve TBV tarafından Sheraton Otel'de düzenlenen eTR Kongresi, öğleden sonra gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi. Ödül törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, TBV Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı ve düzenlenen yarışmaya katılan kamu kurumlarının temsilcileri katıldı. "Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler", "Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler" ve "Kamudan Kamuya e-Hizmetler" kategorilerinde verilen ödüller için kamu kurumları tarafından hazırlanan 26 proje başvurdu.
 
Başvuru yapan projelerden 11'i finale kaldı. "Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler" kategorisinde Kadıköy Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Üsküdar Belediye Başkanlığı, 'Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler' kategorisinde Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü, Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı, Telekomünikasyon Kurumu, 'Kamudan Kamuya e-Hizmetler' kategorisinde ise Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, Başbakanlık ve Telekomünikasyon Kurumu finale kaldı. Finale kalan kamu kurumlarının temsilcilerine ödül töreni öncesinde TÜSİAD Başkanı Sabancı ve TBV Başkanı Eczacıbaşı tarafından katılım beratları verildi. Beratların verilmesinin ardından 11 finalist proje arasından oylama yapıldı.
 
Ödüle başvuran, ancak finale kalamayan kurum temsilcileri ile eTR Ödülleri Yürütme Kurulu tarafından belirlenen isimlerden oluşan jüri, elektronik oylamayla 3 kategoride birincileri belirledi. Kamudan Kamuya e-Hizmetler Kategorisi'nde birinciliğe Başbakanlık, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) Projesi ile, Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler Kategorisi'nde birinciliğe Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı, Sağlık Ödemeleri Sistemi Projesi ile Kamutan Vatandaşa e-Hizmetler Kategorisi'nde ise birinciliğe Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi Projesi ile layık görüldü.
 
Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ali İhsan Sarıkoce, SSK Bilgi İşlem Daire Başkanı Menderes Varol ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, ödüllerini Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener'in elinden aldı.
 
Başbakanlık adına ödülü alan Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ali İhsan Sarıkoce, BİMER'in, vatandaşla devlet arasında karşılıklı iletişimi öngören, kamu hizmetlerinin sunumundaki aksaklıkların ortadan kaldırılması veya asgariye indirilmesi açısından kurumlar arası iletişimi sağlayan etkin, hızlı, güvenilir ve vatandaş odaklı bir proje olarak hayata geçirildiğini anlattı. Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşüm sürecinde vatandaşların bilgi ve iletişim teknolojilerini benimsemeleri ve bu teknolojinin günlük yaşamın bir parçası haline gelmesinde BİMER'in, katedilen yolun önemli bir göstergesi olduğuna işaret eden Sarıkoce, "9 aylık uygulamamızda sisteme yaklaşık 90 bin başvuru yapıldı. Bu sayı hem vatandaşın sisteme ilgisini hem de sorunları çözme konusunda teknolojinin etkinliğini gösteriyor.
Projenin, özel sektörün öncü temsilcileri tarafından ödüle layık görülmesinin, geleneksel, hantal ve eski devlet bürokrasisi imajını da yıkacağı ümidindeyiz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 18:33:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?