3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başbakanlık önünde 2. eylem!

Başbakanlık bugün ikinci kez eyleme sahne oldu. Oğlunun ödenmeyen parası için Başbakanlık önünde eylem yapan işsiz polis babası gözaltına alındı.

Başbakanlık sabah saatlerinde kendini yakmak isteyen İlhami Öztekin adlı eylemcinin protesto gösterisinin ardından ikinci bir eyleme daha sahne oldu. Polis babası olduğu öğrenilen Yadigar Hayta adlı vatandaş, oğlunun Venezuella'daki görevi sırasında birikmiş parasının elçilik tarafından hala gönderilmediği gerekçesiyle Başbakanlık önünde protesto eylemi yaptı.

Eylem, AK Parti Genel Merkezi'ne gitmeye hazırlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hareketinden hemen önce yaşandı. Erdoğan'ın makam aracının
kapıya yanaşmasının ardından protesto eylemi gerçekleşirken, Başbakan Erdoğan'ın eylem sırasında Başbakanlık'tan çıkmadığı görüldü.

Elinde, içinde giysisinin olduğu da öğrenilen beyaz poşet bulunan Hayta, polislerin müdahalesi üzerine 'Ben de polis babasıyım. Yapmayın' diye bağırdı. Polislerin ağzını kapatarak Yargıtay binasına soktukları Hayta'nın ardından eşi Arzu Hayta da gözyaşları içerisinde "Yapmayın. Biz terörist değiliz. Bizim de oğlumuz polis" dedi.

Hayta, ifadesi alınmak üzere korumalar tarafından Yargıtay binasına götürüldü. Başbakanlık korumaları, anne Arzu Hayta'nın da bilgisine başvurdu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 16:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?