3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başbuğ eşiyle fidan dikti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu eşleriyle birlikte, erozyonla mücadelede yaygın sorumluluk anlayışını geliştirmek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, 4. Kolordu Komutanlığı General Eşref Akıncı -Mamak Kışlası'nda fidan dikti.

4. Kolordu Komutanlığı Mamak Kışlası'nda erozyonla mücadelede yaygın sorumluluk anlayışını geliştirmek amacıyla 'Teraslama uygulaması ve fidan dikimi faaliyetleri' icra edildi. Çevre ve Orman Bakanlığı, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve TEMA Vakfı işbirliği ile kışla sahasında teraslanan 160 dönümlük araziye toplam 14 bin 500 fidan dikimi gerçekleştirildi. Törene katılarak bir konuşma yapan TEMA Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca, bu faaliyet karşısında nutkunun tutulduğunu ve çok heyecanlandığını ifade ederek, Silahlı Kuvvetlere şükran duygularını sundu.

Dünyada tarım alanlarının gücünü kaybettiğini ve zengin ülkelerin verimli arazileri ya uzun yıllar için kiraladıklarını ya da satın aldıklarını belirten Karaca, "Tarım alanları stratejik silah haline geldi. Topraklarının verimini kaybeden ülkelerin başına gelenleri tarihimiz yazmış. Yok olan medeniyetlerin temelinde topraklarının verimini kaybetmeleri var" dedi. Şanlı ordunun bu faaliyetinin tüm ulusa örnek olacağını belirten Karaca, bundan sonra TSK'nın ağaçlandırılmak üzere teraslanan arazilerine, o bölgeye uygun meşe ağacı dikilmesini de istedi. Karaca, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bunu yaptıklarından dolayı, buna başlangıç olarak bize örnek olduklarından dolayı, Silahlı Kuvvetlerin siyasi kadroları utandıracaklarına inanıyorum. Ne diyeyim başka kelime bulamıyorum bugün. Şey var ya, Ergenekon var ya... söyleyemiyorum. O bakımdan inşallah onlar da farkına varırlar. Sağ olun, var olun" diye konuştu. Karaca konuşmasının ardından, gazetecileri çok
önemli bir şeyi söylemeyi unuttuğunu belirterek, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilmez' ve 'Başlıca güç ve varlık dayanağımız topraktır' sözlerini hatırlattı.

Karaca'nın konuşmasının ardından halk oyunları gösterisi sergilendi. Daha sonra da örnek fidan dikimi gerçekleştirildi. Karaca, fidan dikiminin nasıl yapılacağını anlatan personele müdahale ederek, fidanın kökünü temizledi ve nasıl dikilmesi gerektiğini gösterdi. Orgeneral Başbuğ, Karaca'nın bu hareketini gülerek izledi.
Daha sonra, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu eşleriyle birlikte, yanlarında isimlerinin de yazdığı fidanları dikti. Orgeneral Başbuğ, eldiven giydikten sora büyük bir özenle kendisi için hazırlanan fidanı dikti.

Orgeneral Başbuğ'a eşi Sevim Başbuğ da yardım etti.
Orgeneral Başbuğ daha sonra diğer fidan diken personelin yanına da gitti. Burada fidan diken çocuklarla da bir süre sohbet eden Orgeneral Başbuğ, TSK'nın geçmiş yıllarda yaptığı ağaçlandırma faaliyetleriyle ilgili fotoğrafların bulunduğu sergiyi de TEMA Başkanı Karaca ile birlikte izledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 17:59:33
Güncelleme :19 Nisan 2009 Pazar 18:04:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?