3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başkan Akgül MKM'de

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Kültür Merkezi'nde açılan cilt bakım kursunu ziyaret etti.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kendisini özellikle kadınların istihdamına yönelik sosyal projelerde yalnız bırakmayan eşi Zeliha Akgül ile birlikte Mamak Kültür Merkezi'nde açılan cilt bakım kursunu ziyaret etti. Ziyarette Başkan Akgül ve eşine, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Gökmenoğlu da eşlik etti.

Kursiyerlerden çalışmaları hakkında bilgi alan Akgül, MKM'deki kursların Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile imzalanan protokol çerçevesinde açıldığını belirtti. İşsizliğin en büyük nedeninin mesleksizlik olduğunun altını çizen Akgül, açılan kursların kalifiye eleman sıkıntısı çekilen branşlarda olduğunu ifade ederek, meslek
edinme kurslarıyla iş imkanının artacağını söyledi.

Kadınların işgücü piyasasına donanımlı bir şekilde aktif olarak girmelerini önemsediklerini belirten Akgül, "Bu doğrultuda Mamak Belediyesi olarak kadınların sosyoekonomik hayata girebilmeleri için projeler üretiyoruz. Öğrenmenin yaşı yok. Her şeyin başı eğitim. Meslek kurslarıyla bilgili ve eğitimli kişilerin sayısını artırmış olacağız. Kurs bittiğinde eğitimli kişiler olarak istihdam alanına çok büyük bir adım atmış olacağınıza yürekten  inanıyorum" dedi.

Kursta, cilt bakım, epilasyon ve makyaj üzerine teorik ve uygulamalı olarak 40 öğrenci eğitim görüyor. Kursiyerlere bir taraftan meslek öğrenirken, günlük 15 TL de para kazanıyor. 3 ay sürecek kurs sonunda başarılı kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2009 Perşembe 10:36:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?