3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başkan Akgül sergi açtı

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Özkent Akbilek İlköğretim Okulu’nda, belediye makine nakış kursiyerlerinin yılsonu sergisini gezdi. Aynı okulda öğrencilerin “Bilim Fuarına” katılan Başkan Akgül, Ortaköy’de de şiş dantel sergisinin açılışını yaptı.

Yıl Sonu Sergisi

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve eşi Zeliha Akgül, Özkent Akbilek İlköğretim Okulu’nda, belediye makine nakış kursu öğrencilerinin yılsonu sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışı nedeniyle düzenlenen törene Mamak Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mustafa Ak, İlçe Milli Eğitim Müdür Kadir Kılıç da katıldı.

“Milli Kültürümüz Yaşatılıyor”

Birbirinden güzel el işi örnekleri hakkında kursiyerlerden bilgi alan Başkan Akgül, milli kültürümüzün en önemli ögelerinden olan tel kırmanın, yeni yeni gün yüzüne çıkmaya başladığını söyledi. Sergide emeği geçenlere teşekkür eden Akgül, “Kursiyerlerimizin bütün bir yıl emek vererek yaptığı bu ürünler, onların ne kadar yetenekli olduğunu ortaya koyuyor” dedi. Kursiyerler Zeliha Akgül’e jest yaparak, tel kırma şal hediye ettiler.

Bilim Fuarı

Serginin ardından Başkan Akgül ve beraberindekiler aynı okulda bilim fuarının açılışını yaptı.

Öğrencilerin yaptığı bilim projeleriyle yakından ilgilenen Akgül, “Küçük bilim adamlarımız bu tip projelerle geleceğimize yatırım yapıyorlar. Her proje o kadar güzel ki, hayran olmamak mümkün değil. Öğrencilerimizi alınlarından öpüyorum” diye konuştu.

Şiş Dantel Sergisi

Ortaköy’de de Halk Eğitim Merkezi’nin şiş dantel sergisi açılışını yapan Başkan Akgül, sergiye maddi destek verdi. Mesleki eğitim kurslarının önemine değinen Akgül, “Hanımlar hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de ekonomik olarak ailelerine küçük de olsa katkı sağlıyor. Belediye olarak mesleki eğitim kurslarına desteğimiz sürecek” dedi.
 

Abdullah Ortaç/Mamak Kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 13:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?