3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başkan Gökçek'ten yalanlama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bazı basın yayın organlarında yer alan 'Vekile Kelepir Ev' haberlerinin gerçek dışı olduğunu söyleyerek, "Hukuki problemler hallolsun, aynı fiyattan kim talip olursa evleri o kişiye satarım" dedi.

Gökçek, bazı basın yayın organlarında çıkan 'Vekile Kelepir Ev' haberleri ile ilgili açıklama yaptı. Çukurambar'da Büyükşehir Belediyesi'nin arsası üzerine yaptırılan evlerin üç kez satışa çıkarılmasına rağmen satılamadığını, bunun üzerine bazı milletvekillerinin evlere talip olduğunu anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 5 binlik ve binlik planlarda yaşanan hukuki problemler nedeniyle mahkemenin satışa izin vermediğini belirtti.

Gökçek, "Hukuki problemler halledilsin, aynı fiyattan kim talip olursa evleri o kişiye satarım" dedi.Yerel seçimlerin yaklaşması dolayısıyla Mehmet Ali Birand'ın Melih Gökçek ve AK Parti muhalifliği yaptığını savunan Gökçek, "Bunu da açık ve net olarak yapıyor. Söz konusu haberde anlatılan olaya gelince. Bizim Çukurambar'da evlerimiz var. Bu evlerimizi üç defa hem toptan hem de perakende olarak ihaleye çıkardık. Ama maalesef hiçbir tanesini satamadık. Bizim satılmayan evler için bir yönetmeliğimiz var. Eğer normal şartların içinde satışa çıkar da satamazsanız, ondan sonra herhangi bir vatandaş o satış fiyatı üzerinden gelip size direkt parayı yatırıp, sizden alabilir. Yani ihale mecburiyeti yok. Bir de toplu alımlarda maliyetin altına düşmemek kaydıyla Belediye Meclisi'nin vereceği karara göre toplu olarak da satabilirsiniz. Ama toplu olarak sattığınız zaman 5 yıl süreyle bir başkasına satılamaz. Bu Çukurambar'daki evler tam üç defa satışa çıktı ve üç seferinde de herhangi bir talip olmadı. Olsa zaten satılırdı" diye konuştu.

Söz konusu evlerle ilgili yapılan bütün işlerin hukuki olduğunun altını çizen Gökçek, "5 binlik ve binlik planlar konusundaki yasal işlemler yapıldıktan sonra milletvekilleri yine talip olursa, hiç çekinmeden bu evleri satarım. Eğer Mehmet Ali Birand, buranın ucuz satıldığını söylüyorsa, hemen 30 kişiyi bulsun o fiyattan ona da satarım. Tek başına gelirse de yüzde 17 farkıyla hemen alabilir. Kimseye iftira atmasın, yalan söylemesin, kim talip olursa olsun hemen şu anda satmaya hazırız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 16:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?