3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başkan Toptan ayrıcalık istemedi

TBMM Başkanı Köksal Toptan, oyunu eşi Saime Toptan ile birlikte geldiği Jale Tezer Koleji'nde kullandı.

Oy kullanmak için eşi ile birlikte Jale Tezer Koleji'ne gelen Toptan, vatandaşların ve sandık görevlilerinin tüm ısrarlarına rağmen sıraya girdi.

 TBBM Başkanı Toptan ve eşi Saime Toptan, oyunu 2044 numaralı sandıkta kullandı. Sandık görevlileri, helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için Toptan'a başsağlığı diledi. Toptan, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, demokrasinin sadece belli periyodik aralıklarla oy kullanma olmadığını belirterek, "Halkın özgür iradesiyle kendisini yönetenini seçmesi, yani oy kullanma demokrasinin olmazsa olmaz koşullarından biridir" dedi.

Türkiye'de 48 milyon kişinin özgür iradesiyle oy kullandığını belirten Toptan, "Şu ana kadar gelen bilgiler herhangi hoş olmayan bir olay olmadığıdır. Bu milletimizin demokratik olgunluğunun çok açık göstergesidir. Geçen seçimlerde de hiçbir olay olmamıştı" diye konuştu.

Seçim kampanyası sırasında zaman zaman tansiyonun yükseldiğini belirten Toptan, genelde olumlu bir seçim kampanyası sürecinin yaşandığını ifade etti. Toptan, seçimlere 3 gün kala BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopter kazası nedeniyle siyasi parti liderlerinin çok büyük duyarlılık, Türk milletine has bir kadirşinaşlık göstererek çalışmalarını durduklarını söyledi.

Yazıcıoğlu'nun cenaze törenine ilişkin bilgi de veren Toptan, Yazıcıoğlu için salı günü saat 11.30'da Meclis'te bir tören düzenleneceğini belirtti. Toptan, Kocatepe Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Yazıcıoğlu'nun naaşının BBP Genel Merkezi'ne getirileceğini ve Yazıcıoğlu'nun buradaki törenin ardından Ankara'da defnedileceğini ifade etti.

Toptan, aynı kazada yaşamını yitiren 3 partilinin cenazesinin ise yarın sabah özel bir uçakla Sivas'a götürüleceğini ve orada defnedileceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 12:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?