3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başkan Yaşar minikleri sevindirdi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine kırtasiye yardımı yaptı. Okula yeni başlayan minik öğrencileri ilk günlerinde yalnız bırakmayan Yaşar, miniklerle bir süre sohbet etti.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Şentepe semtinde bulunan Mevlana ve Osman Ülkümen İlköğretim Okulları'nı ziyaret ederek, bu yıl ilköğretime yeni başlayan çocuklara çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

Şentepe'de bulunan diğer okullardaki öğrencilere de içinde kırtasiye malzemeleri bulunan çantaları hediye eden Yaşar, öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet etti. Okulların tadilatlarını yaz tatilinde yaptıklarını ifade eden Yaşar, "Bu yıl okulların tadilatlarını ve çocukların eksikliklerini giderdik. Çocuklarımızın daha sağlıklı koşullarda eğitim görmesi için her yıl daha fazla çalışacağız. Çocuklarımızın eşit şartlarda eğitim almaları onların en doğal hakkı. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin başarılı olmaları için çalışıyoruz" dedi.

Yaşar, önümüzdeki sene de özellikle orta gelirli vatandaşların yoğunlukta olduğu Şentepe, Demetevler ve Yahyalar'daki okullara birer laboratuvar ve bilgisayar odası yaptıracağını söyledi. Yaşar, "Ben belediye başkanı olduktan sonra kendime iki hedef belirledim. Birincisi eğitim, ikincisi de sağlık. Bu iki konuya büyük önem veriyorum. Bu nedenle önümüzdeki yıldan itibaren hayırsever vatandaşlar ve işadamlarımızı harekete geçireceğim. Bir kampanya düzenleyerek okullarımıza onların isimlerinin verileceği laboratuvar ve bilgisayar odaları yaptıracağım" diye konuştu.

Yenimahalle'deki okulların başarı düzeyini yükseltmeyi hedeflediğini kaydeden Başkan Yaşar, Yenimahalle ilçesindeki okulların fiziki şartlarının iyileştirilerek, özel okullarla aynı şartlara getirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Yaşar şöyle konuştu:
"Sizin çocuklarınızın da gelişmiş bölgelerdeki çocuklar gibi eşit şartlarda eğitim alması için her türlü gayreti göstereceğim. Sağlıklı koşullarda eğitim bütün çocuklarımızın hakkı. Çocuklarımızın eğitimli ve bilinçli gençler olarak yetişmesi, aydınlık bir Türkiye'nin de garantisidir."
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 13:49:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?