4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Başkent, ambulans rallisine hazırlanıyor

Acil müdahaleyi hızlandırma çalışmaları çerçevesinde Ankara'da ambulans rallisi yapılacak. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek yarışta başkent sokakları sirenlerle yankılanacak.

112 acil ekiplerinin boy göstereceği organizasyonda hastaya müdahalenin hızı ölçülecek. Havaalanında uçak enkazına müdahaleyi de içeren rallide Yunanistan, Almanya, Afganistan, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan ve Polonya'dan ambulans ekipleri de olacak.

Sağlık Bakanlığı'nın organize ettiği Uluslararası Katılımlı 3. Ambulans Rallisi ve Acil Sağlık Hizmetleri Kongresi, 22-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türkiye'den 30 ekibin katılacağı ralli, organizasyonun en ilgi çeken ayağı. 6 etaptan oluşan yarışmada uçak kazasına müdahaleden hastaların kısa sürede sağlık kuruluşlarına yetiştirilmesi gibi kıran kırana geçecek mücadeleler yaşanacak. Esenboğa Havalimanı çevresinde düzenlenecek rallinin adres bulma ve hasta nakli etabı başkent sokaklarında yapılacak. Söz konusu etapta start 19 Mayıs Stadı'nda verilecek. Bir noktadan alınan hasta, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yetiştirilecek. Erişkin ileri yaşam desteği grubunda hastayı hayata döndürmek için uğraşacak ekipler, otelde silahlı yaralama vakasına yerinde müdahale edecek. Hasta taşıma etabında ise 4 kişilik 112 ambulans ekipleri sedye üzerinde su dolu kabı dökmeden taşıyacak. Bütün parkurlarda en yüksek puana ulaşan ekibe madalya verilecek.

Zaman
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 13:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?