4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Başkent, turist dilencilerin gözdesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, Bulgaristan, Romanya ve İran uyruklu kişilerin turist vizesiyle gelerek Başkentte dilencilik yaptığını bildirdi.


Ercan, yaptığı açıklamada, bu ülkelerden gelen dilenci gruplarının Ankara’daki dilencilik "piyasasını" paylaştıklarını söyledi.
Yabancı dilenciler arasında çocuklu kadınların da bulunduğuna dikkati çeken Ercan, bunların kentte 2-3 ay turist olarak kaldıklarını, bu süre içinde binlerce YTL toplayıp ayrıldıklarını belirtti.


Ercan, yabancı uyruklu dilencilerin genellikle Çankaya ve Kızılay civarında enstrüman çalarak dilendiklerini ifade ederek, turist vizesi taşıdıkları için bu kişilere müdahale edemediklerini anlattı. Dilencilerin, insanların duygularını sömürerek menfaat temin ettiklerini vurgulayan Ercan, vatandaşlardan bu kişilere para vermemelerini istedi.


Ercan, 2006’da Ankara’da yakalanan ve aralarında yabancıların da bulunduğu bin 893 dilenci yakalandığını ve 5 bin 777 YTL para cezası kesildiğini, bu yıl Temmuz ayına kadar ise yakalanan bin 433 dilenciye 3 bin YTL para cezası uygulandığını kaydetti.
Yakalananlar arasında çok sayıda yabancı dilencinin de bulunmasının "şaşırtıcı" olduğunu dile getiren Ercan, "Yabancı dilenciler, Türkiye’de insanların duygularını sömürerek kolay para kazanıldığını keşfederlerse gelecek aylarda eş-dost ve akrabalarını da getirecekler.


Dilenciliğin önüne geçilebilmesi için vatandaşların yerli ya da yabancı dilencilere para vermemeleri gerekiyor" diye konuştu.
Ercan, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla yabancı ülkelerden Türkiye’ye gelen dilenci sayısında artış olmasından endişe duyduklarını sözlerine ekledi.

 

Miliyet internet
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 12:07:43
Güncelleme :20 Temmuz 2007 Cuma 12:11:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?