1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Başkent caddelerinde öğretmen eylemi

Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, yarın Yargıtay’da görüşülecek olan sendikaları hakkında açılan kapatma davasını protesto için bugün bir yürüyüş düzenleyerek eylem yaptı.

Kızılay Ziya Gökalp Caddesi’nde toplanan Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 350 öğretmen, "Ana dil hakkı engellenemez", "Eğitim-Sen kapatılamaz", "Yaşasın demokrasi mücadelemiz" şeklinde sloganlar atarak Eğitim-Sen Genel Merkezi’ne yürüyüşe geçti.

Atatürk Bulvarı üzerinden yürümek isteyen grup, GİMA Mağazası önünde durduruldu. Güvenlik Şube Müdürü İsmail Baş ile sendika yöneticileri arasında yapılan görüşmelerin ardından grubunun yürüyüşüne izin verildi. Yürüyüş Konur Sokak’ta bulunan Eğitim-Sen Genel Merkezi önünde son buldu.

Burada Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, "Demokratik bir Türkiye, aydınlık bir gelecek için mücadele ediyoruz" başlıklı bir açıklama yaptı. Dinçer, "ana dilde öğrenimi savundukları için yargılandıklarını belirterek, "Eğitim-Sen yüz binlerce eğitim emekçisinin sesi olarak her zaman bilimi ve bilimsel doğruları savunmuş, karanlık düşüncelere karşı bilimi kullanarak mücadele etmiştir" dedi.

Eğitim-Sen’in çok dilli, çok kimlikli, çok kültürlü toplum yapısının belirleyici özelliklerinden biri olan ada dilde eğitim süreçlerinde ve yaşam alanlarında kullanılmasının ayrımcı değil, birleştirici bir insan hakkı olduğuna inandıklarını ifade eden Dinçer, "Eğitim-Sen, asimilasyoncu, ırkçı, şoven ve cins ayrımcı eğitime, Türk-İslam sentezci eğitim politikalarına karşı çıkmakta; eşit, özgür, demokratik ve bilimsel eğitim mücadelesi vermektedir" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından grup olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 16:01:51
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 13:45:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?