4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Başkent derbisinden galip çıkmadı:2-2

Turkcell Süper Ligi'nin 4. haftasında oynanan başkent derbisinde Ankaragücü ile Gençlerbirliği 2-2 berabere kaldı. Ankaragücü, ilk yarısını 2-0 önde bitirdiği maçta rakibinin 90. dakikada attığı beraberlik golüne engel olamazken, karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da izledi.


Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın, son dakikada yedikleri golle galibiyeti kaçırmalarının futbolun içinde bulunduğunu belirterek, "Sonuçtan önemli olan futboldu. İyi oynadığımızı düşünüyorum. 6-7 yapabileceğimiz bir maçı berabere bitirdik. Ankaragücü olarak iyi yoldayız" dedi.

Cemal Aydın, maçı birlikte izledikleri Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da Ankaragücü'nü çok beğendiğini ifade etti. Aydın, Aziz Yıldırım ile aralarında transfer pazarlığı geçip geçmediği şeklindeki sorulara ise, "Futbolcu istenmiş olabilir. Biz, Ankaragücü olarak futbolcu satmayı düşünmüyoruz. Kadromuzu daha da güçlendirmek istiyoruz. Bu doğrultuda, pazartesi kadromuza 1 yada 2 futbolcu daha transfer edeceğiz" diye cevap verdi.


Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, maç sonunda düzenlenen basın toplantısında, 2. yarıda yaptıkları değişikliklerle maçı çevirdiklerini belirterek, "Maça tempolu başladık. Ama sadece hücümu düşünüp savunmayı unutunca 2 gol yedik. 2. yarıya değişiklikler yaparak başladık. Bu değişiklerle hakettiğimiz beraberliği yakaladık. Milli maçlar nedeniyle liglere verilen arayı iyi değerlendirip, aradan sonra lige daha hazır hale geleceğiz" dedi.


Ankaragücü Teknik Direktörü Hans Peter Briegel ise, son dakikada gelen beraberliğin şaşkınlığı ile geldiği basın toplantısında, "Tek cümle söyleyeceğim. Rakibimiz, gol pozisyonuna girmeden maç 2-2 bitti. Ben ne diyebilirim. Defansta hatalar yaptık. 2-0 öndeyken, rakibin risk alacağı belliydi. Daha farklı kazanabilirdik ama olmadı" şeklinde konuştu.


Kırmızı-siyahlı futbolcular Burhan Eşer ve Sedat Yeşilkaya, 2-0 geriye düştükleri bir maçtan puan çıkartmanın iyi olduğunu söylediler. Kırmızı-siyahlı futbolcular, milli maç arasından sonra daha iyi hale geleceklerini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2007 Pazar 01:19:20
Güncelleme :2 Eylül 2007 Pazar 01:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?