3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başkent Gaz yeniden satışa çıkıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'nin bundan sonraki faaliyetlerine Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda devam edeceğini, kısmen BOTAŞ ve Enerji Bakanlığı'nın da içinde bulunduğu bir yapıyla yönetileceğini belirterek, "Zannediyorum, 6-7 ay içerisinde ihale sürecine tekrar girilecektir, bütün kurumlarımız, bu tasarruftan kazançlı çıkmışlardır" dedi.

AK Parti Eskişehir İl Kongresi'ne katılmak üzere hızlı trenle Eskişehir'e gelen Yıldız, Eskişehir Valiliği'ni ziyaretinden sonra Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'ye ait yüzde 80 hissenin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satış yöntemiyle özelleştirilmesi kararıyla ilgili gazetecilerin sorusu üzerine, şunları söyledi:  "Başkent Doğalgaz'da ödemelerle alakalı bir sıkıntı vardı. BOTAŞ, tamamen bir finans, kredi kuruluşu gibi görünmeye başlanmıştı. Bu çok sağlıklı bir yapı değildi. Tabii, Ankara Büyükşehir Belediyesi de bizim belediyemiz. BOTAŞ da, bizim kuruluşumuz. Yani bütün kuruluşları bizim topyekün ele almamız gereken bir anlayış içerisinde değerlendirmemiz gerekiyordu ve bunun da sürdürülebilir bir hale gelmesi için kanunun da verdiği yetkiyle bildiğiniz gibi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na bağlandı. Dün Resmi Gazete'de yayınlandı. Ana tema şudur. Başkent Doğalgaz, şuana kadar borçları itibariyle borçlarını BOTAŞ'a ödeyememişti ve 2 yıl içerisindeki özelleştirme kapsamında da o hedefe şu ya da bu vesileyle ulaşılamamıştı. En son geldiğimiz noktada, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda bundan sonraki faaliyetlerine devam edecek. Zannediyorum, 6-7 ay içerisinde ihale sürecine tekrar girilecektir.

Başkent Doğalgaz, bundan sonra yöneticileri de kısmen BOTAŞ ve Enerji Bakanlığı'nın da içinde bulunduğu bir yapıyla beraber yönetilip, aynı zamanda ileriye dönük borçlarının tahsilinde aynen dediğimiz bütün tahsilat noktalarındaki gelen paranın büyük bir oranının BOTAŞ'a, kalan kısmının işletmeye, ama geriye dönük borçların tahakkukuyla alakalı konuda ise özelleştirme gelirlerinin direkt BOTAŞ'a aktarılmasıyla alakalı bir yapıyı kuracağız. İnşallah bu da, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bundan sonra üzerinde bir borç yükü kalmaması açısından onlar için de iyi olmuştur. BOTAŞ da, daha sağlıklı bir yapıyla tahsilatına
devam edecektir. Bu açıdan BOTAŞ için de iyi olmuştur. Yani bütün kurumlarımız bu tasarruftan kazançlı çıkmışlardır."
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 16:45:11
Güncelleme :5 Temmuz 2009 Pazar 17:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?