1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Başkent karıştı!

Kamu-Sen’in, Almanya Parlamentosu’nda sözde Ermeni soykırımının anılmasını öngören tasarının kabul edilmesini protesto etmek amacıyla Almanya Büyükelçiliği önünde yaptığı eylemde olaylar çıktı.

Kamu-Sen üyelerinin büyükelçilik önüne bıraktığı siyah çelengin sivil polis olduğu öne sürülen bir kişi tarafından parçalanması üzerine arbede çıktı.

Çevik Kuvvet polislerinin de müdahale ettiği olaylarda Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, polisin tavrını proteste etmek amacıyla büyükelçilik önünde oturma eylemi yaptı.

Kamu-Sen’e üye yaklaşık 100 kişilik bir grup, Almanya Parlamentosu’nda sözde Ermeni soykırımının anılmasını öngören tasarının kabul edilmesini protesto etmek amacıyla Almanya Büyükelçiliği önüne geldi.

Kamu-Sen üyeleri büyükelçilik önünde Türk bayrağı açarak, "Almanya şaşırma sabrımızı taşırma", "Hükümet memlekete sahip çık", "Irkçı Almanya" sloganları attı.

Büyükelçilik önünde basın açıklaması yapan Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, son zamanlarda Türkiye gündeminin tamamen dış mihraklar tarafından belirlendiğini öne sürerek, "Özellikle sözde Ermeni meselesi gibi konular sürekli olarak batı tarafından ısıtılıp ülkemiz gündemine oturtulmaktadır. Ermeni soykırımı iddiaları AB konusunda Türkiye’nin karşısında duran, Türkiye’yi kapana sıkıştırmaya çalışan ülkelerin elinde bir araç haline gelmiştir" dedi.

Akyıldız, her fırsatta düşünce ve ifade özgürlüğünden bahseden, Türkiye’de askere, sivile, beşikteki bebeğe kurşun sıkan bölücü örgüt mensuplarını düşünen ve adam sınıfına koyanların kendi fikirleri dışındaki hiçbir fikre tahammül edemediğini savundu.

"Düşünce özgürlüğünün sözde savunucularının, Ermeni soykırımı yoktur diyenleri hapse atacak kanunlar çıkarmaya dahi cesaret edecek kadar alçaldığını" ileri süren Akyıldız, "Bunun için yapılacak iş, ’Türkiye’de Ermeni soykırımı vardır’ demeyi suç sayacak yasayı bir an önce çıkartmaktır. Her halde ülkelerinde örnekleri varken bu kanunun demokrasiye ve düşünce özgürlüğüne karşı olduğu yönünde yüzsüz bir açıklama yapamayacaklardır. Bunun için TBMM acil olarak toplanıp böyle bir yasanın çıkmasını sağlamalıdır. Almanya’ya karşı derhal diplomatik ve fiili tepki koyulmalı, Alman mallarına karşı ambargo uygulanmalıdır" diye konuştu.

"AVRUPA’NIN AMACI; ÜLKEMİZİ PARÇALAMAK"

Yıllardır yaptığımız bütün açıklamalarda Avrupa’nın samimi olmadığını, demokrasi, insan hakları gibi kisveler altında dile getirdikleri taleplerinin arkasında Türkiye’yi parçalama niyetlerinin yattığını ifade ettiklerini hatırlatan Akyıldız, şunları söyledi:

"Artık Avrupa Birliği işi; ülkemizde milli birlik, milli kimlik ve bütünlük adına yapılan hiçbir faaliyete tahammül edememe, ağızlarından salyalar saçarak, kalemlerinden kan damlatarak ülkemize saldırmaya kadar vardırmış bulunmaktadır. Buradan siyasi iradeye sesleniyorum; artık tüm Türk milletinin gördüğü gerçekleri görün ve AB dosyasını kapatın! Buradan Ermeniler’e seslenmek istiyorum: Tarih boyunca, Türk milletine karşı emperyalist milletlerin tetikçiliğini yapmaktan usanmadınız. Bugün bu saldırılarınızı bayrağımızı yakmaya kadar azgınlık derecesine çıkardınız. Ancak, Türk milletinin bayrağa ve vatana verdiği değeri de herhalde en iyi siz bilirsiniz. Yeri ve zamanı geldiğinde bu millet, bayrak yakan herkese bu yaptığının hesabını soracaktır."

Yapılan basın açıklamasının ardından Akyıldız, Almanya Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.

Bu arada grubun dağıldığı sırada büyükelçilik önünde sivil polis olduğu öne sürülen bir görevlinin bırakılan siyah çelengi alarak parçalaması ortamı bir anda gerginleştirdi. Dağılmak üzereyken tekrar toplanan Kamu-Sen üyeleri, çelengi parçalayan kişiye saldırdı.

Bu arada büyükelçilik önünde tedbir alan Çevik Kuvvet polislerinin müdahale etmesiyle olaylar büyüdü. Akyıldız ve arkadaşları çelengi tekrar yerine koyarak bir süre büyükelçilik önünde oturma eylemi yaptı. Grup daha sonra sloganlar atarak dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 14:57:10
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 13:30:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HİLMİ ŞANLI IP: 81.215.130.xxx Tarih : 18.06.2005 14:38:07
İYİKİ TÜRKİYE KAMU-SEN VAR.Hertürlü muhalefetin sesinin kesildiği bir dönemde bu olayları gündeme getiren ve bizlere kimliğimizi hatırlatan türkiye kamu-sen"e teşekkür ediyorum.Artık Türk Milleti bu AB devletlerine haddini bildirmernin zamanı gelmiştir.Bizden herşeyimizi istiyorlar.54.Hükümet döneminde kurulan D 8 ülkelerinden dolayı o hükumet gitti.Biraz titreyip kendimize dönmemiz lazım.SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ İÇERİSNDE EN ÇOK BEĞENDİĞİM VE TAKTİR ETTİĞİM TÜRKİYE KAMU-SEN VAR.KENDİLERİNİN BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM.BÜTÜN YURT SEVER VATANDAŞLARIN BU SENDİKANIN BÜTÜN ETKİNLİKLERİNE DESTEK VERMESİ GEREKİYOR..