5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Başkent şehidini uğurladı

Tunceli'de halı sahada futbol maçı yapan polislere yönelik düzenlenen hain saldırıda şehit olan komiser Cem Kerman'ın eşi Dilay Kerman'ın cenazesi Kocatepe Camii'nde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit öğretmen Kerman için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Kerman'ın ailesi ve yakınları başta olmak üzere; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ülker Tarhan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Ankara Valisi Alaadin Yüksel, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş ile Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli çok sayıda emniyet mensubu katıldı.

TBMM Başkanı Çiçek ve diğer protokol üyeleri camiye gelişlerinde, şehit ailesine ayrılan bölüme giderek acılı aileye başsağlığı dileklerini sundular.
Tunceli Emniyet Müdürlüğü görevli 5 yıllık polis memuru Komiser Cem Kerman'ın öğretmen eşi Dilay Turan Kerman için öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından, şehit öğretmenin kardeşi Eray Turan, ablasının Türk bayrağına sarılı naaşına sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin naaşı daha sonra askerlerin omzunda cenaze aracına taşındı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, cenaze namazın ardından Dilay öğretmenin babası Saim Oğuz Turan'a destek olmak için elinden tuttu. Naaşın camiden çıkarılışı sırasında anne Havva Turan baygınlık geçirdi. Acılı anne ambulansla hastaneye götürüldü.

Cenazenin taşındığı sırada bir meczup cami avlusundaki duvara çıkarak, "Sebepsiz yere hayatını kaybedenlerin yakınları bu davayı takip edin" diye bağırdı. Şahıs polis tarafından duvardan indirilerek gözaltına alındı.

Törenin ardından Dilay öğretmenin cenazesi Karşıya Mezarlığı'nda toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2011 Salı 17:33:40
Güncelleme :6 Eylül 2011 Salı 17:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?