5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Başkent şehidini uğurladı

ANKARA'DA DÜŞEN ASKERİ HELİKOPTER

Eğitim uçuşu sırasında Ankara'nın Gölbaşı ilçesi Tuluntaş köyü yakınına düşen askeri helikopterde şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Erhan Gül için Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi.

Törene, şehidin eşi Duygu, annesi Feraye, babası Musa Gül, yakınları, çalışma arkadaşları, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel,

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Günel, Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, MGK Genel Sekreteri Serdar Kılıç ve Ankara Garnizonu'nda görevli pek çok subay ve astsubaylar katıldı.

İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Gül'ün Türk bayrağına sarılı cenazesi bir süre askerlerin omuzlarında taşındı. Bu sırada Şehidin annesi Feraye Gül, ''Körpecik fidansın, o buz gibi toprağa seni nasıl gömerim?'' diyerek oğlunun tabutunun önüne geçti ve tabutu öptü. Daha sonra Gül'ün cenazesi top arabasına konuldu. Anne Feraye Gül, Cebeci Şehitliği'ne götürülmek üzere törenin ardından cenaze aracına konulan oğlunun cenazesinin ardından bir süre koştu.

ANKARA'DA DÜŞEN ASKERİ HELİKOPTER
ANKARA'DA DÜŞEN ASKERİ HELİKOPTER
ANKARA'DA DÜŞEN ASKERİ HELİKOPTER
ANKARA'DA DÜŞEN ASKERİ HELİKOPTER
ANKARA'DA DÜŞEN ASKERİ HELİKOPTER
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 16:16:05
Güncelleme :12 Ocak 2011 Çarşamba 14:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?