5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Başkent yağışa teslim!

YAĞMUR VE DOLU BAŞKENTTE HAYATI FELÇ ETTİ

Başkentte öğleden sonra etkili olan yağmurun ardından bazı sokaklar dere yatağına dönerken, sağanak yağmur ve dolu nedeniyle bazı dükkanları su bastı.

Öğleden sonra Ankara'da etkili olan yağışlı hava, Başkent'i olumsuz etkiledi. Özellikle Akay Caddesi'nin göle dönmesi nedeniyle araçlar ilerlemekte zorlanırken, birçok noktada da rögar kapakları patladı. Ayrancı'da Yeşilyurt ve Kıbrıs Sokak'ların birleştiği noktada bulunan Mehmet Öncül'e ait binanın dükkanları ise sular altında kaldı. Binada kiracı olarak bulunan Başak Altın isimli bir kişiye ait olan Mozaikçi dükkanın alt katını ise lağım suları kapladı. Lağım sularının bastığı mozaikçi dükkanının

sahibi Başak Altın, dükkanında sanatsal çalışmalar yaptığını fakat yağmurun altından dükkanının kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Her yağmur yağmasında dükkanlarını su bastığını kaydeden Altın, dükkan sahibinin daha önce defalarca Çankaya Belediyesi'ne dilekçe verdiğini fakat bir sonuç alınamadığını söyledi. Zararlarının büyük olduğunu belirten Altın, "Şuandan itibaren hukuki bir yola başvurmayı düşünüyorum" diye konuştu.

Sularaltında kalan dükkanların mal sahibi olan Mehmet Öncül ise, "Başvurmadığım merci kalmadı. Çankaya bölgeye, Kanalizasyon Daire Başkanlığı'na, Çankaya Çevre Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne başvurdum. Burada kiracılarım da ben de çok mağdurum. Her yağmur yağdığında içerisini 1 metre su basıyor ve tehlike arz ediyor" dedi.

Lağım sularının dükkanları basmasından dolayı çevrede büyük bir sağlık tehlikesi oluştuğunu belirten Öncü, "Yeter artık. Hakkari'de yaşamıyoruz. Çankaya'da yaşıyoruz. Yeni kentler kuracağımıza, kurulmuş kentlerimizi ıslah edelim" diye konuştu.

Dükkanı sular altında kalanlardan İsmet Yaman ise, "500 bin nüfuslu kent kurmaya çalışıyoruz ama mevcut kentin kanalizasyon problemini çözmüş değiliz. Biz bunu 5 yıldır yaşıyoruz" dedi.

Tahmini zararının en az 3 bin TL'lik olduğunu söyleyen Yaman, maddi zarardan da öte lağım sularının sağlık açısından çevreye büyük zarar verdiğini dile getirdi.

YAĞMUR VE DOLU BAŞKENTTE HAYATI FELÇ ETTİ
YAĞMUR VE DOLU BAŞKENTTE HAYATI FELÇ ETTİ
YAĞMUR VE DOLU BAŞKENTTE HAYATI FELÇ ETTİ
YAĞMUR VE DOLU BAŞKENTTE HAYATI FELÇ ETTİ
YAĞMUR VE DOLU BAŞKENTTE HAYATI FELÇ ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2011 Cumartesi 18:03:05
Güncelleme :30 Mayıs 2011 Pazartesi 14:45:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?