3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başkent yollarına 50 yeni otobüs

Kent içi toplu taşımacılıkta hizmet veren EGO otobüslerini yenilemeye devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, 50 doğalgazlı otobüsü daha hizmete sundu.

Başkentin şehir içi toplu taşımacılığını otobüs, Ankaray ve metro ile yürüten EGO Genel Müdürlüğü, 2008 yılı içinde de ulaşım konusunda yeni adımlar attı. Büyükşehir Belediyesi tarafından alımı gerçekleştiren 500 otobüsten 50'si Kasım ayında EGO filosuna katılırken, ikinci parti olan 50 otobüs de Aralık ayı sonunda hizmete sunuldu.

Her ay 50 otobüsü hizmete sokmayı planlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi böylece, son 2 ayda alımı gerçekleştirilen 500 otobüsten 100'ünü halkın hizmetine açtı. Şehir içi taşımacılıkta bin 750 adet otobüsle hizmet veren EGO, yeni alınan otobüslerle araç filosunu bir yandan genişletirken, bir yandan da yaş ortalamasını düşürerek daha kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyor. Otobüslerle yaptığı taşıma hizmetlerini 5 Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştiren EGO, 345 hatta ve 50 hareket noktası ile toplu taşıma görevini yürütmeye devam ediyor.

Yeni alınan otobüslerin doğalgazlı olması sayesinde egzoz dumanından çevrenin kirletilmesinin de önüne geçilirken, araçların modern dizaynı ve klimalı oluşuyla de yolcuların güven içinde seyahat etmesi sağlandı. EGO Genel Müdürlüğü, 2008 yılı içinde bir yandan otobüs filosunu modern ve yüksek güvenli araçlarla yenilerken, faaliyet alanı içinde bulunan diğer alanlarda da revize çalışmaları gerçekleştirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 14:12:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muammer soykan IP: 88.224.100.xxx Tarih : 13.01.2009 18:54:20

subayevlerinde oturuyorum. otobüslerin konforuna hiçbir sözüm yok.halk otobüsüne binmektense her türlü konfora haiz belediye otobüslerini tercih ediyorum.ancak konforlu otobüs beklerken bir bakıyorum hurda yığını bir otobüs gelmiş.peki nereye çalışıyor bu kadar yeni otobüs.saygılarımla.