5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Başkentlilerin kar keyfi

BAŞKENTTE KAR KEYFİ

Başkent'te iki gündür aralıksız yağan ve hayatı adeta felç eden kar yağışının ardından vatandaşlar, çektikleri cefanın sefasını da sürmeyi bildi.

Kar yağışının durmasının ardından sokaklara akın eden Ankaralılar, ellerine aldıkları leğen, poşet ve kızaklarla buz tutan yollarda kayarak doyasıya eğlendi. Çocukların eğlencelerine aileleri de ortak oldu.

Başkentlilerin büyük sıkıntı yaşadığı kar yağışı sırasında çekilen sıkıntılar, kar yağışının durmasının ardından yerini eğlenceye bıraktı. Akşam saatlerinde sokaklara akın eden yüzlerce vatandaş, ellerine aldıkları leğen, poşet ve kızaklarla buz tutan yollarda yokuş aşağı kayarak doyasıya eğlendi. Gencinden yaşlısına herkesin akın ettiği sokaklarda, vatandaşların sevinç çığlıkları yankılandı.

Okulların tatil olmasını fırsat bilen öğrenciler de tatilin keyfini çıkardı. Kar tatilinin bitmesini hiç istemediklerini söyleyen öğrencilerin eğlenceleri sırasında küçük kazalar da yaşandı. Süratle yokuş aşağı kayan gençlerin bazıları, önlerinde yavaş gidenlere çarptı. Çarpışma nedeniyle bazı çocuklar gözyaşlarına boğuldu. Vatandaşların yokuş aşağı kayması sırasında motosikleti ile şov yapan gencin yere düşmesi ise herkesi güldürdü. Motosikletin altında kalan genç, çevredeki vatandaşlar tarafından kaldırıldı. Ayağa kalkan gencin gösterisi, vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Fırsatı değerlendiren aileler ise, çocuklarının eğlencelerine ortak oldu. Çocukları ile birlikte kayan aileler, karın ilk yağdığı günlerde çile çektiklerini ama, karın durması ile birlikte sefa sürdüklerini söylediler.

Öte yandan, kar yağışının durmasının ardından oluşabilecek buzlanmalara karşı belediye ekipleri yoğun çalışma başlattı. Kentin büyük bir bölümünde kar küreme araçları tuzlama çalışması yaptı.

BAŞKENTTE KAR KEYFİ
BAŞKENTTE KAR KEYFİ
BAŞKENTTE KAR KEYFİ
BAŞKENTTE KAR KEYFİ
BAŞKENTTE KAR KEYFİ
BAŞKENTTE KAR KEYFİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2011 Perşembe 00:08:04
Güncelleme :10 Mart 2011 Perşembe 17:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?