3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başkentlinin çilesi bitiyor

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, yarın veya en geç ertesi gün uzun süredir kapalı olan İnönü Bulvarı'nın trafiğe açılacağını bildirdi.

İnönü Bulvarı'nda metro çalışmalarını inceleyen ve bilgi alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İnönü Bulvarı'nda Genelkurmay Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın olduğu bölgede yaklaşık 200-250 metrelik kesimde çok yoğun çalışmalar olduğunu belirtti.

Bulvarın kapalı olmasının Ankara trafiğine yük oluşturduğunu ifade eden Yıldırım, yolun hemen hemen açılışa hazır hale geldiğini ancak trafik emniyetine yönelik çalışmaları yeterli bulmadığını bildirdi. Yıldırım, ''Ekipler bir gün daha çalışacaklar, yarın ya da en geç ertesi gün sabah saatlerinde burayı iki hat olarak trafiğe açmış olacağız. Böylece en azından Kızılay'dan Eskişehir istikametine giden güzergahta kısmi bir rahatlama olacak'' diye konuştu.

Yolun diğer kısmının tamamlanması için de yoğun olarak çalışıldığına dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

''10-15 gün içerisinde belki daha da önce Eskişehir'den Kızılay'a doğru olan yolu da açmayı planlıyoruz. Böylece Ankara'nın doğu-batı hattındaki ana güzergah tamamen trafiğe açılmış olacak. Metro inşaatları planlandığı gibi gidiyor."

Ankaralıları metro konusunda daha fazla bekletmemeyi amaçladıklarını vurgulayan Yıldırım, "Kızılay-Çayyolu metrosunu en geç 2013 yılı Ekim ayında açmış olacağız" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2012 Salı 16:38:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?