3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başkentte "korsan servis" alarmı!


Ankara Umum Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, korsan taşımacılıkla mücadelede sıkıntı olduğuna işaret ederek, "Umduğumuz kadar başarılı olunamadı" ifadesiyle, okulların açılmasına az bir süre kala "korsan servis" uyarısında bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Özel Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği'nin, servis araçlarının taşıması gereken standartları belirlediğini anlatan Elmadağlı, odaya kayıtlı 6 bin 182 aracın olduğunu, denetimlerin henüz sona erdiğini ve 5 bin 800 aracın uygunluk ve çalışma belgesini aldığını bildirdi.

Elmadağlı, belge alamayan araçların, vergi borçlarını ödeyip, eksikliklerini gidermeleri halinde servis taşımacılığı yapar hale geleceklerini vurguladı.

Korsan servislere itibar edilmemesini isteyen Tuncay Elmadağlı, "Bugünlerde 350-400 olan korsan servis araç sayısı, okulların açılmasıyla birlikte 500'e çıkıyor" diyerek, "C" plakası olmayan araçların servis hizmetinde bulunamayacağı uyarısında bulundu.

Elmadağlı, "Bu araçlar belediyeden uygunluk ruhsatı da alamıyor. Veliler de çocuklarını bindirdikleri servislerin standartlara uygunluğunu mutlaka denetlesin" vurgulamasında bulundu.

Servis araçlarının camlarının sabit olması, "Okul Taşıtı" yazısı taşıması, fiyat tarifesinin bulunması ve kapının araç içinden öğrenci temasıyla açılamaması gerektiğini anlatan Elmadağlı, "Ayrıca şoförün öğrenci taşımaya uygun olup olmadığı da veli tarafından denetlenmelidir. Velilerimiz bu konuda tam yetkilidir" dedi.

Elmadağlı, velilerin okul servis araçlarına ilişkin şikayetlerini, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin "ALO 153 Zabıta", "Beyaz Masa", "ALO 154" hattına, Ankara Ticaret Odası ile Ankara Umum Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanlığı'na bildirebileceklerini sözlerine ekledi.

 

AA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 11:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?