4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Başkent'te 440 Sarsıntı

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç, Ankara'nın Bala ilçesindeki incelemelerini sürdürüyor.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığından yapılan açıklamada, Afet İşleri Genel Müdürlüğü Deprem Araştırma Dairesi'nin ilçede 20 Aralıkta meydana gelen depremin ardından bölgedeki deprem etkinliğini izlemek üzere 14 adet deprem istasyonu kurduğu ve 10 uzman elemanın görevlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, 20 Aralıktaki depremin ardından 440 kez, bugünkü depremin ardından ise şimdiye kadar 60 kez artçı deprem meydana geldiği kaydedildi.

İlk depremden sonra 15 köyde yapılan hasar tespit çalışmasında 343 konutun ağır hasar gördüğü, 8 konutun oturulamaz hale geldiği ve 3 caminin minaresinde hasar oluştuğu belirtilen açıklamada, Yukarıhacıbekir köyünde yıkılan ahırda 70 küçükbaş hayvanın telef olduğu, iki yük konteynerin ahır olarak kullanılmak üzere bölgeye gönderildiği kaydedildi.

Açıklamada, ilçede 20 Aralıktaki depremin ardından 30 teknik elamanın kesin hasar tespiti çalışması yaptığı, bugünkü deprem nedeniyle yapısal hasarı tespit etmek üzere 18 köyde 85 teknik elamanın çalışmalara başladığı ifade edildi.

Depremzedelerin büyük kesiminin Ankara'da ikinci evleri olduğu için Ankara'da, deprem bölgesinde yaşayan ve konutları sağlam olanların yakınlarının yanında ve Türk Kızılayı tarafından verilen çadırlarda barındığı bildirilen açıklamada, Afet İşleri Genel Müdürlüğünün lojistik stok ambarından 11 adet ev konteynerinin hayvancılıkla uğraşan köylüler için bölgeye gönderildiği bildirildi.

..
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 19:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merve elmacıoğlu IP: 88.231.209.xxx Tarih : 27.12.2007 22:28:53

ya ben depremi hiç hissetmedm ile biliyormusunuz.ya annemler kalkmışlar geziniyormuşlar ama ben mışıl mışıl uyuyomuşu ne komik dimi herkes ayakta ben uyuyom :D