4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Başkent'te bomba paniği!

Ankara'da kiracının çıktığı evde bulunan bomba süsü verilmiş paket, polisi alarma geçirdi. Kiracının, ayrıldığı eşini korkutmak için böyle bir paket hazırladığı iddia edildi.

Olay, Sincan Atatürk Mahallesi Çilek Sokak'ta bulunan bir binada akşam saatlerinde yaşandı. Alınan bilgiye göre, ekim ayında binanın 24 numaralı dairesine taşınan kiracının dün evi boşaltmasından sonra evi kontrol eden ev sahibi, bomba süsü verilmiş üzeri saatli ve kablolu paketi gördü. Paketi eve getirip inceleyen ev sahibi, oğlunun bomba olabileceği uyarısı üzerine korkuyla hemen aldığı yere götürdü. Ev sahibi, ardından durumu polis ekiplerine haber verdi. Durumu değerlendiren polis, olay yerine çok sayıda ekip sevk etti.

Sokağın girişine ve çıkışına güvenlik şeridi çekerek çevrede geniş çaplı güvenlik önlemleri alan polis, hemen binayı boşalttı. Olay yerine bomba imha uzmanları çağrıldı. Özel kıyafetlerini giyen bomba imha uzmanları, şüpheli paketi inceledi. Bina sakinleri ise, yaşananları korku dolu gözlerle dışarıdan takip etti.

İncelemelerin ardından şüpheli paketin bomba olmadığı anlaşıldı. Paketten sabun, kolonya, parfüm ve traş köpüğü çıktı. Olay yeri inceleme ekipleri, şüpheli paketin bulunduğu evde geniş çaplı arama ve inceleme yaptı.

Polis ekiplerinin çalışmaları sonucu bulunan isminin Serdar olduğu öğrenilen kiracı, olay yerine getirildi. Evli ve iki çocuk babası şahsın, ayrıldığı eşini korkutmak için böyle bir paket hazırladığı iddia edildi. Şüpheli kiracı, gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2012 Cumartesi 16:47:36
Güncelleme :25 Şubat 2012 Cumartesi 16:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?