5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Başkent'te büyük coşku

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Ankara'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 19 Mayıs Stadyumu'nda tören düzenlendi.

Tören öncesi Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Yaşar Güler ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, tören arabasıyla vatandaşlar ile çocukları selamlayıp, bayramlarını kutladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler and içti. Daha sonra bir konuşma yapan Bakan Çubukçu, Cumhuriyetin ve demokrasinin temellerinin atıldığı TBMM'nin açılış yıldönümünü, Cumhuriyetin, demokratik değerlerin ve aydınlık yarınlarının sarsılmaz güvencesi olarak bu yıl da büyük bir coşku ve gururla kutlandığını belirtti. Büyük Önder Atatürk'ün TBMM'nin açılmış olduğu günü çocuklara armağan etmesinin, onlara duyduğu sarsılmaz güvenin, sevginin ve inancın bir sonucu olduğunu vurgulayan Çubukçu,

"Çocuk sevgisini vatan sevgisiyle bir tutan Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkesinde, çocuk olmak ortay paydasında buluşan tüm dünya çocukları, insanlığı ortak düşü olan barışı ve kardeşliği tesis ediyorlar" dedi.

Çocukların eğitimine önem vermeyen toplumların geleceklerinin de karanlık olduğuna işaret eden Çubukçu, "Bu doğrultuda en temel önceliğimiz; eğitimin tüm kademelerinde çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesini sağlamaktır" diye konuştu.

"Çalışarak elde edeceğimiz hiçbir sonuç; çocuklarımızın yüzündeki gülücüklerden, gözlerindeki ışıltılardan daha önemli değil" diyen Çubukçu, şunları kaydetti:

"Sizlere sunulan imkanların aydınlık yüzlerinde tebessüme ve mutluluğa dönüşmesi, güzel başarılar elde etmeniz, biz yetişkinlerin günlerimizi bayrak coşkusuyla geçirmemizi sağlayacaktır. Sizlerden de çok çalışarak, çok okuyarak kendinizi her bakımdan geliştirmenizi bekliyoruz."

JANDARMA BANDOSU'NUN GÖSTERİSİ

Kutlamalar kapsamında, Jandarma Bandosu'nun konseri ve gösterisi büyük alkış aldı. Seremoni ve tören geçişine eşlik eden Jandarma Bandosu'nda görev yapan bir astsubayın, Manga grubunun Eurovision'da seslendirdiği 'We Could Be The Same' şarkısı ile bir bayan astsubayın Sertap Erener'in 'Rengarenk' şarkısını seslendirmesi, protokol ve vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

Daha sonra Ankara'nın çeşitli okullarından gelen öğrencilerin 'renkli' gösterileriyle devam eden törende, fon grubu da 'Egemenlik Verilmez, Alınır', 'Ben çocuğum, haklarım var', 'Engelliye saygı, insanlığa saygı' yazılarıyla, mesaj verdi.

Tören sonrası, Bakan Çubukçu ve diğer protokol üyeleri sahaya inerek, programın hazırlanmasında emeği olan öğretmenlere ve görevlilere teşekkür ettiler.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2011 Cumartesi 14:02:03
Güncelleme :26 Nisan 2011 Salı 13:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?