4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Başkentte 'demir' operasyonu

Başkent'te silah kaçakçılarına yönelik 'Demir' adı altında düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alındı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Altındağ bölgesinde faaliyet gösteren bir oluşumun varlığı tespit edildi. Şebekenin daha olaylarda kullanılan tabancalarının parçalarını değiştirdikleri, ayrıca kurusıkı olarak adlandırılan tabancaların namlularını açmak suretiyle 6136 sayılı yasada tanımlanan silah haline getirdikleri ve diğer ruhsatsız tabancalarla birlikte, Altındağ bölgesinde faaliyet gösteren umuma açık yer sahiplerine ve sabıkalı kişilere sattıkları belirlendi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan çalışmalarda örgütü F.A., E.K. ve H.Y., isimli kişilerin sevk ve idare ettikleri, örgütlü ve sistematik şekilde silah ticareti yaptıkları ve soruşturma öncesinde bir çok kez aynı suçtan işlem gördükleri tespit edildi. 

Ayrıca zanlıların hakkında yürütülen soruşturma sırasında 'Ruhsatsız Tabanca taşımak, av tezkeresiz av tüfeği taşımak ve uyuşturucu madde bulundurmak' suçlarından Altındağ ve Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüklerince işlem yapıldığı, işlemlerin neticesinde kişilere ait 6 adet tabancaya ve 1 adet tüfeğe el konulduğu anlaşıldı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda başlatılan 'Demir' operasyonu kapsamında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, Örgüt faaliyeti kapsamında 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile diğer aletler hakkındaki kanunla tanımlanan silah kaçakçılığı yapmak" olaylarına karıştıkları iddiasıyla E.K, H.Y, Ü.A, N.E, C.Ç, A.E, M.K, H.K, H.K, A.D, Ö.C, H.E, F.G.Ç, C.B, C.K, Y.K ve M.U. isimli 17 kişi gözaltına alındı. 

Zanlılardan Ü.A, N.E, A.E isimli şüpheliler ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı. 

M.U. isimli zanlı ise Haymana İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce Haymana ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. 

Zanlı ifadesi alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda serbest kaldı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada 7 adet tabanca, 1 adet namlusu açılmış kurusıkı tabanca, 3 adet av tüfeği, 4 adet kurusıkı tabanca, 462 adet tabanca fişeği, 76 adet av tüfeği fişeği, 14 adet tabanca şarjörü, 1 adet kelepçe, 1 adet sahte kimlik ele geçirildi. 

Ayrıca çok sayıda silah yapımı ve tamirinde kullanılan alet ve edevatlar ele geçirildi. Polis sorgusu tamamlanan 13 zanlı Ankara adliyesine sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2007 Perşembe 14:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?