5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Başkent'te gergin yıkım

Başkent'te gece saatlerinde Maltepe Pazarı'nı yıkmak için gelen zabıta ekipleri ve pazar esnafı arasında uzun süreli kavga yaşandı. Kavgalara polis ekipleri müdahale etti. Polis ve esnaf arasında da gerginlik yaşandı. Yıkımı önlemek isteyen pazar esnafından bir kısmı dükkanlarının çatılarına çıkarak kendilerini jiletledi. Dükkanlarının çatılarından polis ekiplerine ve yıkım için bölgede bulunan dozerlere taş ve sopalarla saldıran pazar esnafına polis gaz bombası ve havaya ateş açarak müdahale etti. Yıkımı önlemek isteyen esnaflar belediyeye ait bir kamyon ve İller Bankası'na ait bir barakayı ateşe verdi. Polis direnen esnafları gözaltına aldı. 

Edinilen bilgilere göre Maltepe Pazarı'nda iş merkezi yapılmak üzere yıkım kararı verilen iş yerlerini yıkmak için zabıta ekipleri pazara gelerek esnafa dükkanlarını boşaltmalarını söyledi. Bunun üzerine esnaflar konuyla ilgili mahkemenin devam ettiğini belirterek mahkeme sonuçlanmadan dükkanlarından çıkmayacaklarını belirtti. Zabıta ekipleri ve pazar esnafı arasında yaşanan tartışmalar kısa sürede taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Olayların büyümesi üzerine zabıta ekipleri polis ekiplerinden yardım istedi. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi ve çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Olay yerine polis ekiplerinin gelmesiyle, polis ve toplanarak yıkımı önlemek isteyen esnaflar arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlikler sırasında birçok esnafın yaralandığı öğrenildi. 

Polis ekiplerinin müdahalesinin ardından esnaflar tepkilerini artırarak Çankaya Belediyesi'ne ait otoları ve yıkım için gelen yıkım araçlarını taşlamaya başladı. Hızını alamayan esnaflar belediyeye ait bir kamyon ve İller Bankası'nın satış bürosunu ateşe verdi. Polis ekipleri esnafları durdurmak için havaya ateş açtı. Çıkan yangına ilk olarak panzerler müdahalede bulundu. Panzerlerin yetersiz kalması nedeniyle yangını söndürmek için itfaiye ekiplerine haber verildi. Bu esnada çevik kuvvet ekipleri olay yerinde bulunan esnafları çember içerisine alarak müdahalede bulundu. Kısa sürede barakayı kullanılmaz hale getiren yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken olaya karıştığı belirlenen esnaflar gözaltına alındı. Yıkımı önlemek isteyen bazı esnaflar ise dükkanlarının çatılarına çıkarak kendilerini jiletledi. 

Sabahın erken saatlerine kadar direnen esnaflar gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken zabıta ekipleri yıkıma kaldığı yerden devam etti. Sabah dükkanlarını açmak için gelen bazı esnaflar dükkanlarını yıkık halde görünce gözyaşlarını tutamadı. Olaylar sırasında belediyeye ait çok sayıda araç hasar gördü. Çevik Kuvvet ve bir çok polisin katıldığı yıkım hala sürüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2006 Pazartesi 10:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?