3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başkent'te ikinci Ankaragücü!

Turkcell Süper Lig'de mücadele eden Ankaragücü, kümede kalma savaşı verirken, bazı kişiler tarafından Ankaragücü Spor Anonim Şirketi'nin kurulduğu ortaya çıktı.

İHA muhabirinin aldığı bilgiye göre Ankaragücü, Süper Lig'de kalma mücadelesi verirken, amacı profesyonel futbol faaliyetlerine katılmak olan Ankaragücü Spor A.Ş. adlı bir şirket kuruldu.

Ticaret Sicil Gazetesi'nde 19 Şubat 2009 tarihinde sözleşmesi yapılan şirketin Ahmet Güler, Bayram Erdoğan, Ufuk Yılmaz, Boraham Mavi ve Ömer Faruk Kunt'dan oluşan 5 kişilik bir yönetimi var. 50 bin TL sermaye ile kurulduğu bildirilen şirketin büyük hissedarı ise olarak ise Ahmet Güler gözüküyor. Ankara Ticaret Sicili Memurluğu'na 263221 sicil numarasıyla kaydolan Ankaragücü Spor Anonim Şirketi'nun kuruluş amaçlarında ise başta futbol olmak üzere her türlü spor faaliyetlerine katılmak ve düzenlemek maddesi dikkat çekiyor.

Şirketin kuruluş tarihi ise, Ankargücü ile Ankaraspor'un birleşme dedikodularının zirveye çıktığı döneme denk geliyor. Bilindiği gibi Ankaragücü'nün dernek kaydında ve yaptığı yazışmalarda tam olarak ismi 'MKE Ankaragücü 1910' olarak geçiyor. Kurulan bu şirketle ilgili olarak ise çarpıcı iddialar ortaya atılıyor. Ortaya atılan iddialara göre, Süper Lig'de zor günler geçiren Ankaragücü'nün küme düşmesi durumunda, A.Ş. bünyesinde bulunan Ankaraspor'un yeni kurulan Ankaragücü Spor A.Ş. ile birleşeceği ve Ankaragücü Spor A.Ş. ismini alarak Süper Lig'de bu isimle mücede edeceği konuşuluyor.

Benzer bir uygulama daha önce Kayserispor ile Kayseri Erciyesspor arasında olmuş ve iki takım isimlerini değiştirmişti. Burada ise, Ankaraspor A.Ş.'nin Ankaragücü Spor A.Ş. ile birleşmesi ve ismini değiştirmesi gündeme
geldi. Yeni şirketle ilgili bilgisi bulunmayan Ankaragücü yönetiminin ise konuyla ilgili incelemede bulunduğu ve yasal işlem başlattığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 15:21:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?