4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Başkent'te korkutan yangın

Başkent'te mobilya atölyesi olarak kullanılan bir iş yerinin arka kısmında başlayan yangın, daha sonra bitişiğinde bulunan binaya sıçradı. Tüm müdahalelere rağmen kontrol altına alınamayan yangının, binanın çatı katına sıçraması sonucu vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.


Edinilen bilgiye göre, Siteler Karacakaya Caddesi'nde gece saatlerinde meydana gelen olayda, bölgede devriye gezen polis ekipleri Açıktan Sokak üzerinde bulunan bir mobilya atölyesinin alarmının çaldığını fark etti. Atölye etrafında inceleme yapan polis ekipleri, binanın arka kısmından alevlerin yükseldiğini fark ederek itfaiye ekiplerine haber verdi.

Kısa sürede olay yerine gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, atölye içerisinde bulunan kereste ve yanıcı maddelerin alev alması sonucu yangın büyüyerek bitişiğindeki binaya sıçradı. Yangının büyümesi üzerine olay yerine takviye itfaiye ekipleri çağırılırken, binanın iç kısmında bulunan alevler çatı katına kadar yükseldi. Polis ekipleri tarafından yangın bölgesinde güvenlik önlemleri alınırken, binanın çatı katına kadar ulaşan alevler vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.

Binaların birbirine bitişik olmasından dolayı itfaiye ekipleri yangını söndürmekte güçlük çekerken, aniden bastıran yağmur hem itfaiye ekiplerinin hem de olay yerinde bulunan vatandaşların yüzünü güldürdü. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alındı. Yangın sonrası mobilya atölyesi ve binada büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 10:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?