4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Başkent'te kültür- sanat etkinlikleri

CSO bugün Gazi üniversitesi'nde "Atatürk'ü Anma Konseri" verecek...

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 69. yılı nedeniyle, iki konser düzenlenecek.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), bugün Gazi Üniversitesi Konser Salonu'nda, "Atatürk'ü Anma Konseri" verecek. Bilkent Senfoni Orkestrası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu da yarın Bilkent Konser Salonu'nda, "Atatürk Anısına" adlı konser sunacak.

Ayrıca, Van Devlet Tiyatrosu'nun oyunu "Akide Şekeri" Ankaralı sanatseverlerle 13 Kasımdan itibaren hafta boyunca buluşacak.

Giacomo Puccini'nin ölümsüz eseri "Tosca" operası da konser versiyonu ile yarın sahnede.

Ankara Devlet Tiyatrosu, bu hafta değişik sahnelerinde 12 oyunla, Ankara Devlet Opera ve Balesi ise 6 yapıtla seyirci karşısına çıkacak.

BÜYÜK TİYATRO: William Shakespeare'in ölümsüz eserinin yönetmenliğini John Burgess üstlendiği "Kısasa Kısas" bugün ve 11 Kasımda sahnelenecek.

KÜÇÜK TİYATRO: "Inishmaan'ın Sakatı", 11 Kasımda Ankaralı sanatseverlerce izlenebilecek.

"Bir Halk Düşmanı" isimli eser 13 Kasımdan itibaren hafta boyunca görülebilecek.

ŞİNASİ SAHNESİ: Çocuklar için "Keloğlan Keleşoğlan" 11 Kasımda sahnede.

AKÜN SAHNESİ: Orhan Asena'nın yazdığı "Yıldız Yargılaması" tüm hafta gösterimde olacak.

ALTINDAĞ TİYATROSU: Cevat Fehmi Başkut'un yazdığı, Ahmet Mümtaz Taylan'ın yönettiği Konya Devlet Tiyatrosu yapımı "Buzlar Çözülmeden" 11 Kasımda izleyicinin karşısında olacak.

Van Devlet Tiyatrosu'nun oyunu "Akide Şekeri" Ankaralı sanatseverlerle 13 Kasımdan itibaren hafta boyunca buluşacak.

İRFAN ŞAHİNBAŞ ATÖLYE SAHNESİ: "Kurban" isimli eser, yarın sahneye çıkacak.

"Kayıplar" adlı oyun ise 14-15 Kasımda izlenebilir.

ODA TİYATROSU: "Japon Kuklası" adlı oyun, hafta boyunca tiyatroda.

125. YIL ÇAYYOLU TİYATROSU: Halit Ziya Uşaklıgil'in ünlü eserinden Tarık Günersel tarafından sahneye uyarlanan "Aşk-ı Memnu" 14 ve 15 Kasımda gösterilecek.

"Yaşamak Mı Yoksa Ölmek Mi" adlı oyun bugün ve yarın seyirciyle buluşacak.

OPERA SAHNESİ: 1995 yılında Kültür Bakanlığından "En İyi Koreograf" ödülünü alan ve 2002'de Portekiz Ulusal Balesi tarafından sahnelenen 2 perdelik modern dans; "Dansla Randevu", yarın başkentlilerle buluşacak.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni müzik politikasına uygun bir Türk operası isteğiyle bestelenmesi için talimat verdiği ve konusunu bizzat şekillendirdiği "Özsoy" operası, 12 Kasımda Başkent sahnelerinde.

Çaykovski'nin ünlü eseri "Kuğu Gölü" ise 15 Kasımda izleyici karşısına çıkacak.

LEYLA GENCER SAHNESİ: Çocuk Operası "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler", 11 Kasım pazar günü seyircilerini bekliyor.

ODTÜ KÜLTÜR KONGRE MERKEZİ: İki perdelik müzikli oyun "Kırmızı Ev", bugün ve 12 Kasımda izlenebilir.


Sinema


Bu hafta 2 Türk, 3 yabancı film başkentli sinemaseverlerle buluşuyor.

Altın Portakal Film Festivali'nden 6 ödülle dönen "Yumurta" seyicinin karşısına çıktı. Yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun senaryosunu Orçun Köksal ile birlikte yazdığı "Yusuf Üçlemesi"nin bu son filminde başrolleri Nejat İşler ile Saadet Işıl Aksoy paylaşıyor. Filmde, annesinin vefatı nedeniyle doğduğu kasabaya dönen "Şair Yusuf"un yaşadıkları anlatılıyor.

Haftanın ikinci Türk filmi "Anka Kuşu: Bana Sırrını Aç". Mesut Uçakan'ın senaryosunu yazıp yönettiği filmde, Yalçın Dümer, Ceren Öztürk, Kenan Bal, Kaan Girgin, Gafur Uzuner, Fatih Hürkan, Rahmi Dilligil, Mahmut Hekimoğlu, Aysun Güven ve Hilal Cansu Şahin kamera karşısına geçti.

Film, çocuk yaşta ailesini kaybedip İstanbul'da yaşamaya başlayan bir yönetmenin hikayesini konu ediniyor, modern insanın yaşama dair çıkmazlarını "Anka Kuşu" anaforundan yola çıkarak sunuyor.

"Ah Mary Vah Mary" ve "Ben, Kendim ve Sevgilim" ile "Salak ile Avanak" gibi çok izlenen güldürülerin yaratıcıları Bobby ve Peter Farrelly kardeşlerin son filmi "Şıpsevdi", vizyona girdi. Filmde, romantik komedilerin vazgeçilmez isimlerinden Ben Stiller'e Michelle Monaghan, Jerry Stiller, Malin Akerman, Carlos Mencia ve Rob Corddry eşlik ediyor. Film, müzmin bekar Eddie'nin evlilik macerasını komik dille anlatıyor.

"Çok Fena-Superbad" beyazperde ile buluştu. Yönetmen Greg Mottola'nın filminde, Jonah Hill, Bill Hader, Michael Cera ve Christopher Mintz-Plasse performanslarını sergiliyor. Komedi sevenler 114 dakikalık keyf sunacak film, sosyal becerileri az gelişmiş ama birbirlerine aşırı derecede bağlı iki arkadaşın hikayesini anlatıyor.

Oscar ödüllü yönetmen Robert Redford'un imzasını taşıyan savaş filmi "Lions For Lambs/Arslanı Kuzulara" da sinemanın dev isimleri Robert Redford, Meryl Streep, Tom Cruise ve Andrew Garfield'ı bir araya getirdi.


Sergi


ANADOLU AJANSI SANAT GALERİSİ: İsmail İlhan'ın yolculuktan doğuma, arkadaşlıktan ayrılığa günlük yaşamı şişelerin diliyle anlattığı "Şişe Ailesinin Serüvenleri" başlıklı resim sergisi başkentli sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. 126 parçadan oluşan sergi, 16 Kasıma kadar devam edecek.

ANKARA ŞEHİR KULÜBÜ: "Karanlığın Yansımaları" başlıklı görme engellilerin resim sergisi, 14 Kasıma kadar gezilebilir.

ANKARA TENİS KULÜBÜ: Ressam Erkan Çimenciler'in şehit aileleri yararına düzenlediği sergi yarın kapılarını açıyor. Sanatçının çalışmaları 21 Kasıma kadar izlenime sunulacak.

ÇAĞDAŞ SANATLAR MERKEZİ: Galeri A'da, "Yaşayan Atatürk" fotoğraf sergisi bugün açılıyor. Sergi, 18 Kasıma kadar açık.

Galeri B'de de 12 Kasımda "Ankaralı Gezginler Fotoğraf Sergisi" başlayacak.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SUNA ÇOKGÜR ILICAK SANAT GALERİSİ: Türkiye-Avusturya ilişkilerinin tarihsel sürecini görmek isteyenler için, "Türkiye-Avusturya İlişkilerinde Zamana Yolculuk" adlı karma sergisi 26 Kasıma kadar gezilebilir.

IC SANAT GALERİSİ: Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun resim sergisi ay sonuna kadar görülebilecek.

TÜRK-AMERİKAN DERNEĞİ: Sibel Sancar'ın resim sergisi, 18 Kasıma kadar gezilebilir.

ATLAS SANAT GALERİSİ: Celal Binzet "Karşı Kıyı" başlıklı resim sergisi, 17 Kasıma kadar izlenimde olacak.

BATIBİRLİK SANAT GALERİSİ: Ali Raşit Karakul'un resim sergisi, 12 Kasım-1 Aralık arasında sanatseverleri bekliyor.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ RESİM HEYKEL MÜZESİ: Burhan Akar'ın retrospektif sergisi, 16 Kasıma kadar açık kalacak.

GALA SANAT GALERİSİ: Lale Nozari'nin "Bir Kadınım Ben" adlı yağlı boya resim sergisi, 15 Kasıma kadar ilgilenenleri bekliyor.

LALE ATAMAN SANAT GALERİSİ: Lale Ataman, Ayşe Baran Berberoğlu, Ediz Berberoğlu, Zeynep Sakız İpek ile Olgu Sümengen'in eserlerinden oluşan resim ve seramik sergisi, 15 Kasıma kadar ziyaret edilebilir.

MERKEZ BANKASI SANAT GALERİSİ: "Banka Koleksiyonundan Örneklerle Necdet Kalay" adlı sergi, 29 Kasıma kadar sanatseverleri bekliyor.

ZİRAAT BANKASI KUĞULU SANAT GALERİSİ: Ufuk Tolga Savaş'ın seramik sergisi, 16 Kasımda sona erecek.

aa
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 13:49:15
Güncelleme :9 Kasım 2007 Cuma 13:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?